Hirdetés

2022 legrosszabb játékai és legnagyobb csalódásai

|

Amellett, hogy számos kiváló újdonsággal szórakoztathattuk magunkat idén, a vártnál gyengébben sikerült játékokból is jutott az idei évre.

Hirdetés

Steelrising

Szomorú látni, amikor van egy jó, egyedi ötlet, de egyszerűen nem tudnak erre élvezetes játékot építeni. Márpedig a Steelrisingtól az egyediséget nem lehet elvitatni, elvégre nem sok játékban harcolhatunk a francia forradalom idején androidként. Talán a soulslike műfaj erőltetésénél csúszott félre a dolog, talán ott, hogy nem lett elég szórakoztató a harc, vagy nem voltak nagy megfejtések a sztoriban - akárhogy is, ez a játék sokkal jobb, több, emlékezetesebb is lehetett volna, mint amilyen lett végül.

Dragon Ball: The Breakers

Nehéz elhinni, hogy volt valaki, aki azt gondolta, a világnak szüksége van egy a Dead By Daylight játékmenetére épülő Dragon Ball adaptációra. Pedig készült ilyen, tényleg harcolhatunk az anime karaktereit irányítva vagy egy túlélőkre vadászó gonoszként, vagy csapatban dolgozó, menekülni vágyó ifjúkként. Pont olyan is lett, amilyennek gondolnátok, vagy még annál is rosszabb: kaptunk egy nehezen értelmezhető, mikrotranzakciókkal tömött, szörnyen rosszul balanszolt játékot, amin későbbi patchekkel csak rontottak. Nem véletlen, hogy a Steamen az egyszerre játszók száma a megjelenéskor 4000 körül tetőzött, de mostanában csak pár százan terhelik a PC-s szervereket.

New Tales from the Borderlands

Voltak a Telltale-nek jobb és rosszabb játékai, a Tales from the Borderlands egyértelműen az előbbi kategóriába sorolható, mi több, nem túlzás azt állítani, hogy a top 3-ban is helye lenne. A kalandjátékairól ismert csapat már nincs többé, amit most Telltale-nek hívnak, egy teljesen másik cég, ami több projektet is futtat, de bizonyítani még nem volt alkalma. Mi több, a New Tales from the Borderlands nem is az övék, a Gearbox Studio Quebec és a 2K kooperációjában készült el. Nem könnyű kibogozni a szálakat, de nem is számít igazán, ki a felelős, a lényeg, hogy míg a humorát ímmel-ámmal lehetett értékelni, sztori és játékmenet terén komoly hiányosságai voltak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Gotham Knights

Nagyon-nagyon hálásak lettünk volna, ha a Warner Bros. Montréal megmutatja, hogy a Batman: Arkham Knight után is van élet, a denevérember nélkül is készülhet élvezetes, Gothamben játszódó, nyílt világú akciójáték. A koncepció maga papíron nem hangzott rosszul, bár a négy főszereplő erőltetése ebben a formában, négyfős kooperatív mód nélkül nem igazán működött - jobb lett volna talán egy a Guardians of the Galaxyben látotthoz hasonló megoldás, ahol egy karaktert irányítunk, de mindenki más is része a történetnek, játékmenetnek. A Gotham Knights sajnos egy önismétlő, nem elég jól összerakott rendszerekből álló játék lett, aminek a történetére sem fogunk sokáig emlékezni. Ha valamiért igazán kár a 2022-es felhozatalból, hát ezért biztosan.

The Callisto Protocol

Glen Schofield, a Dead Space atyja pont akkortájt kezdett el egy szellemi utódon dolgozni, amikor az Electronic Arts eldöntötte, remake-eli a legendás sorozat első részét, így a The Callisto Protocol kevesebb mint két hónappal az újragondolt horrorjáték előtt jelent meg. Emiatt kiemelten kellett volna bizonyítania, hogy nem csak egy száraz, nosztalgiára játszó klón, de ez nem sikerült: a technikai problémák mellett csalódást okozott a harc, az elbaltázott dramaturgia, és a kényelmetlen pályadizájn is. Bár a látványa és a hangdizájnja lenyűgöző, ez nem kompenzál a hibákért.

Volt valami, amitől többet vártatok? Írjátok meg kommentben!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)