Na de mi történt a GameStar magazinnal?!?!
Kattints a részletekért!

Deus Ex - cyberpunk film lesz, nem játékadaptáció

PacaGS

C. Robert Cargill, a Deus Ex film készítője nem szeretné, ha alkotása úgy végezné, mint a többi játékadaptáció.

Mint tudjuk, a videojátékok alapján készült filmek közül csak nagyon kevésnek sikerült zömmel pozitív kritikákat kapnia.

Ha a legjobbakat kellene említenünk, a Perzsia Hercege jut eszünkbe, de még az is inkább, ,,egyszernézősnek" mondható. A Deus Ex film esetében viszont úgy tűnik, sikerül megtalálni a helyes irányt. C. Robert Cargill, a film írója elárulta: a stáb úgy áll a projekthez, hogy cyberpunk művet készítenek, nem pedig játékadaptációt. Sorra vették a játékok elemeit, megnézték mi volt jó és mi nem, majd hozzátettek olyan újdonságokat, amik a franchise rajongói számára is okozhatnak meglepetést. A Deus Ex filmmel szeretnének a játékhoz hasonlóan meghatározó művet alkotni, ami újradefiniálja a műfajt. A többnyire a széria legfrissebb darabja, a Deus Ex: Human Revolution alapján készülő mozgókép érkezésének dátuma egyelőre még nem tisztázott, de Scott Derrickson elmondása szerint nagyon jól haladnak.

deus ex film cyberpunk cargill pc xbox 360 playstation 3 akció fps szerepjáték

Hasonló jóságok

16 Komment Szólj hozzá

8 16
istvan286
Adama admirális (8/10)

Hát az tuti hogy valamilyen formában, akár jelképesen jelen lesznek..
Akárcsak Pataky Attila jobb vállán tetoválásként :D sajna ez sem vicc..

8 15
Lageron
Inaktív)

Engem is az illuminátusos rész érdekel belőle a legjobban. Az lenne szerintem is nekik a legjobb lépés, ha filmben ezt a témakört elbagatellizálnák(dezinformálnák).De remélem lesz olyan ripacs és hetvenkedő az árnyékhatalom, ahogy az lenni szokott (Londoni Olimpia, MTV) és megmutatja magát azért rejtve.

8 14
bbankrablo
Jack Bauer (10/10)

Viszont ha jól sikerül...
(mint nem Deus Ex-es)

7 13
Chrodias
Adama admirális (8/10)

Általában magyarázatokat keresek és ebben a témában ez jutott az eszembe. Egyébként a játékok készítése során szerintem kétféle lehetőség van. Az egyik az, hogy valakik megalkotnak valami szerintük szuper játékmenetet és azt öntik le némi történettel -mint az id Soft a Doom készítésekor- vagy pedig kitalálnak esetleg átvesznek egy komplett világot és abból próbálnak meg minél több dolgot bevonni egy játékba -mint mondjuk a Witcher sorozat készítésekor történt. Az előbbit nem nagyon érdemes megfilmesíteni mert az átlag játékos is fogja a fejét időnként a látványosan erőtlennek tűnő filmen, mert ő speciel másik fegyvert használt volna vagy másként döntött volna egy adott helyzetben. A második verzió esetében pedig a játékos óhatatlanul az általa megszokott dolgokat keresi és ha mást talál helyette, akkor elveszti az érdeklődését.
Igazat adok neked, a hiba bennünk, szemlélőkben van, mert egy ilyen filmtől egyrészt szabadon hozott döntések sorozatának látszó cselekményt várunk el, másrészt ragaszkodunk az általunk a játékokban megszokott részletekhez.

8 12
istvan286
Adama admirális (8/10)

Ha elég tökösek akkor belemennek a deus ex igazi lényegébe, és elkezdenek foglalkozni az illuminati résszel, és elmennek egésszen rothschild-ig, vagyis a 13 nagy bankár családig..
Bár a gazdasági részbe nem nagyon szabad belemenni mert akkor a sok ébren"álmodó" elunja magát, mert 2 percig tovább kell látni az elmélyével mint amennyit gyermekkorától tartó iskola, és tv programozás enged.
A történelmi rész sem lenne igazán jó, elvégre hogy vezetné le hogy 8 szor cserélt gazdát amcsiba a nemzeti bank, és hogy meghalt miatta több elnök is(Lincoln, Kenedy), de így is unalomba fulladna, és az átlag konzumidióta szintúgy elaludna.. és nem mellesleg dokumentum film lenne belőle
Nem marad hátra más mint egy lehetséges jövő, az új világrend de akkor inkább kezdjenek a deus ex 1-el az jobban közelített hozzá, de mivel hollywood is az ő eszközük ezért max szándékos dezinformáló film lehet belőle..

6 11
-moki-
Inaktív)

Viszont be láthatod te is, hogy ez helytelen hozzáállás a játékosoktól, nem? Mivel két eltérő médiumról van szó, így elvárni egy médiumtól olyan sajátosságokat, amik alapjában véve nem részei, csak a saját magunk élményét rontjuk el vele. Ez olyan, mintha azt várnád el az újságtól, hogy életre kelljenek benne a képek, mint az interneten.

De igazad van. Az interaktivitás igen hangsúlyos oka annak, hogy a videójátékok ennyire népszerűek, viszont tudsz mondani nem egy olyan címet, amire jellemző a szoros narratíva, amit már könnyebben lehet adaptálni vászonra. A Deus Ex azért kényes téma ebből a szemszögből, mert mindig arra épült, hogy egy azon akadályra több megoldás létezett. Tehát nincs meg egy olyan általános pont, amire építeni lehetne filmet. Fókuszálhatsz a sztorira, viszont akkor a játékmenetbeli sajátosságok halványulnak el és vica versa. Plusz filmen úgyse fog az jól mutatni, hogy JC dobozokat pakol egymásra, hogy átmásszon a kerítésen, miközben arról monologizál, hogy miként veszti el az emberiség az emberi oldalát a beültetések és biomodifikáció által :D

7 10
RDGridjanika
Dr. Gregory House (9/10)

Ha olyan filmet csinálnak belőle mint popból,akkor biztos kihagynak valami fontos dolgot(szörnyek) nem lene valami túl jó.

6 8
mikerowave
Inaktív)

Hová süllyedünk? A legnagyobb nevű játékokat is meggyalázzák. Lefogadom, hogy megint valami szégyenteljesen gagyi filmet csinálnak jó sok pénzért, mert általában ez szokott lenni a játékokból készült filmek sorsa (meg az utóbbi időben szinte minden film sorsa). A süket duma, hogy "most egyedülállót alkotunk, nem olyat, mint az eddigiek" már nagyon üresen cseng, rengetegszer lehetett hallani. A hollywoodi pénzgyártó gépezet még mindig működik.

6 7
slipknotboy
Inaktív)

kíváncsi leszek mennyibe fog kerülni majd film

7 6
meckmester
Dr. Gregory House (9/10)

Ennek az a legnagyobb erőssége, hogy játék...

5 5
Mr.Rowland
Dr. Gregory House (9/10)

Én imádom a cyberpunk világot.
Remélem nem cseszik el !

Fpocok : nem feltétlenül az a gond amit te leírtál.
Pont az a baj , hogy sok játéknak nincs is igazából sztorija,
karaktereiknek nincs mélysége!
Ha legalább valami érdekes történetet sikerül összehozni még jó is lehet.

5 4
lordrolee
Dr. Gregory House (9/10)

Marhaság. Olvasd csak el mégegyszer a cikket.

9 3
Septimus
Dr. Gregory House (9/10)

De jó !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én teljes mellszélességgel a projekt mellett vagyok egészen addig amíg nem látok konkrétan rossz képet előzetest.
Mivel a filmiparban nem sok cyberpunk film van sok lehetőség rejlik ebben az adaptációban.

6 2
Chrodias
Adama admirális (8/10)

Szerintem a játékadaptációk azért buknak el, mert a játékosoknak hiányzik az interaktivitás, nem élik beke magukat a cselekménybe, mert nem tudnak azonosulni a főszereplővel. Másrészt a néha félisteni képességek helyett üres klisékkel, teljesen kiszámítható fordulatokkal halmozzák el a nézőt, így nem elég jó ahhoz, hogy az egyszerű halandónak felkeltse az érdeklődését viszont már nem elég érdekfeszítő ahhoz, hogy a játékosokat le tudja foglalni. A két műfajt nehéz keresztezni, a játékok alapján készült filmeket a játékrajongók általában üresnek érzik, a filmek alapján készült játékok pedig legtöbbször ötletszegénynek bizonyulnak, mert a készítők sokszor túlságosan ragaszkodnak a filmbeli eseményekhez, hiányzik a "te alakítod a sorsod"-érzés.
Még egy dolog eszembe jutott: a filmek készítői sokszor ott hibáznak, hogy csak a játékokat mérik fel, ami alapján filmet akarnak készíteni, pedig akkor járnak a legjobban, ha a játék világának kitalálójával konzultálnak, hiszen talán egyetlen játékról sem lehet elmondani, hogy mindaz belekerült, amit a kitalálója megálmodott, menet közben a legtöbb játék készítésekor is kompromisszumokat kell kötni, lemondani bizonyos dolgokról, mert adott technológiai szinten nem lehet minden ötletet megvalósítani.

7 1
Fpocok
Inaktív)

Lefordítom: Úgy számoltunk, hogy túl drága lett volna a játék világát megalkotni, na meg amúgy is zselé lusták vagyunk... és különben is csak a játék neve kellett, szarunk bele, mi volt játékban, mit akarnak a rajongók... ha meglátják a film nevét, úgy is megnézik.

Kiadó: Project029 Media and Communications Kft. - Impresszum - Hirdetési ajánlatunk - Adatvédelmi elveink - E3

Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media