Hirdetés

E3 2015 - melyik volt a legjobb konferencia?

|

A világ nyolc legnagyobb kiadója igyekezett lenyűgözni minket az idei E3-on. Ideje megnézni, hogy melyik konferencia volt az E3 2015 legjobbja!

Hirdetés

Az E3 2015 lényegesen jobban sikerül, mint az utóbbi pár év expói, de persze azért volt egy-két kellemetlen pillanat is, ami mellett nem mehettünk el szó nélkül. Azaz elmehettünk volna, de minek?

Bethesda, az EA, a Square Enix, a Ubisoft, a Nintendo, a Microsoft és a Sony konferenciájáról, valamint a PC Gaming Show-ról írt összefoglalóinkból már ti is eldönthettétek, hogy szerintetek ki nyerte az E3 2015-öt. Most viszont mi jövünk. Egy vérlázítóan szubjektív toplistába rendeztük az idei expó konferenciáit, aminél nemcsak a bejelentett vagy bemutatott játékok nyomtak a latba, hanem magának az előadásnak a minősége és a facepalm/másodperc arány is. 

Na, kezdjünk bele, haladjuk mondjuk a legrosszabbtól a legjobbig.

8. PC Gaming Show

Ne értsetek félre, nagyon örülünk, hogy a PC végre egy saját platformon képviselteti magát az E3-on, de őszintén szólva nem erre gondoltunk. A legpozitívabb dolog a PC Gaming Show-n maga Day9 volt, aki tőle telhetően végig nagyon igyekezett megmenteni a dolgot, de ebből a koncepcióból tényleg csak ennyit lehetett kihozni. Sikítottunk, amikor a fém aktatáskába rejtett AMD GPU-t odacsapta az asztalra és tetszettek a  Blizzard, a Paradox, a Tripwire és a Bohemia bejelentései, de a kellemetlen interjúkkal és még kellemetlenebb AMD betétekkel szabdalt két és fél órás előadás (plusz egy óra indokolatlan kvíz, aminek a hírét hajnali háromkor már nem viseltük olyan jól) fájdalmát nem tudták elfeledtetni. Legyen jövőre is, maradjon Day9, de amit nettó 20 percben elő lehet adni, azt ne húzzuk el csak azért, mert van rá idő.

7. Square Enix

Az E3 2015 legkellemetlenebb pillanatai közé több helyen is bekerülhetett volna a Square Enix. Az előadás egészen addig nem is tűnik annyira botrányosnak, amíg eszedbe nem jut, hogy milyen erős portfólióval is érkezett az idei E3-ra a Square. Nyilván Japánban egész más szemmel nézik a show-t, mi viszont nem érjük be egy Final Fantasy bejelentéssel és nehezen tudjuk megbocsájtani, hogy a saját konferenciájukon csak egy "Behind the Scenes" videóval volt jelen a Rise of the Tomb Raider. És nem érdekel, hogy mennyit fizetett a Microsoft. A tartalom mellett az előadások sem voltak különösebben erősek, a Square Enix vezetője, Yosuke Matsuda záróbeszéde például fájdalmasabb volt, mint Aisha Tyler hároméves szereplése. Összesen.

6. Nintendo

Nem voltak hatalmas elvárásaink a Nintendóval szemben, de a cég lényegében csak a megfelelő mennyiségű öniróniával összepakolt bábos videóval mentette meg magát a totális érdektelenségtől. Nagyon vártuk, hogy esetleg mégis hallunk valamit az új konzolról, netalán a Nintendo összepakol egy hét és fél másodperces trailert az új Zeldából, de ehelyett egy botrányos Metroid Prime-ot kaptunk csak. A Star Fox és a Mario Maker elég pofásnak tűnik, de ezek kevesek ahhoz, hogy a Nintendo kiszabaduljon a lista komiszabbik oldaláról.

5. Ubisoft

Aisha Tyler az idén lényegesen kevésbé volt fájdalmas, mint az utóbbi két évben, de azért persze most is nagyon próbálkozott. Ha a Ubisoft nem büntetett volna rá az E3-ra egy South Park: Fractured But Whole (imádom ezt a címet!), egy For Honor és egy Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands bejelentéssel, akkor valahol a lista végén szerepelnének, mert a Just Dance 2016 előadás bizony hatot sebzett a lelkünkön. Persze a franciák lefutották a szokásos köröket az Assassin's Creeddel, a Rainbow Six: Siege-dzsel és a The Divisionnel, de ezek azért nem számítottak meglepetésnek.  

4. Electronic Arts

Az EA olyan ütőkártyákkal érkezett az E3-ra, hogy nagyon nehéz lett volna nem kitűnniük a tömegből. Természetesen azért egy odaerőltetett Minions Paradise bemutatóval, a miérttörténikez Garden Warfare 2 bejelentéssel és egy indokolatlan hosszúságú Pelé-beszélgetéssel megpróbálták megölni a konferencia hangulatát, de - legyünk őszinték - majdnem mindegy volt, hogy a Mass Effect: Andromeda és Need for Speed trailerek, illetve a brutálisnak ígérkező Star Wars Battlefront gameplay mellett mi is mutatnak még. Ráadásul ott volt még az Unravel is, amibe azonnal beleszerettünk.

3. Sony

Az internet egyik fele meg van róla győződve, hogy a Sony idén megnyerte az E3-at. Mi már nem vagyunk ebben annyira biztosak. A Sony már előre közölte, hogy nem hoz túl sok exkluzívot az E3 2015-re, de azért egy The Last Guardian, egy Horizon: Zero Dawn és egy Final Fantasy bejelentéssel megleptek minket. A Call of Duty bemutató valahogy elég semmitmondóra sikeredett, az exkluzív megegyezésre pedig nemcsak számítottunk már, de amolyan a "Simpsonék már megcsinálták" érzést keltett bennünk. A Battlefront videó persze nagyon jól nézett ki, a No Man's Sky még mindig nagy, és a nehézkesen induló Uncharted 4 élő gameplay-t is imádtuk, de a Sony konferenciájából idén valahogy hiányzott az a bizonyos WOW. És ez nem a World of Warcraft. 

2. Bethesda

A Bethesda idén egy saját konferenciával érkezett az E3-ra, és ez persze érthető is volt, hiszen ez a portfólió már megérdemelte, hogy külön emlékezzenek meg róla. A Bethesda előadását nemcsak az erős tartalom miatt szerettük, hanem azért is, mert ez volt a legteljesebb az összes közül. Amiről tudtunk, ahhoz gameplay jött, amiről nem, ahhoz trailer, ráadásul még több meglepetéssel is készült a cég. A DOOM (4, vagy micsoda) gameplay megadta az alaphangulatot, a Bethesda bejelentette a Dishonored 2-t, beszélt egy kicsit a Battlecry-ról és a Tamriel Unlimitedről, majd minderre rábüntetett a Fallout 4-gyel. Legyünk őszinték, az utóbbi években voltak olyan E3-ak, amiket egy ilyen Fallout 4 bemutatóval könnyedén meg lehetett volna nyerni, de a Bethesda még egy Fallout Shelter bejelentéssel is tetézte a dolgot, amire egyébként a szerkesztőségünk felének azóta is rá van gyógyulva a retinája. 

1. Microsoft

Tavaly és tavalyelőtt a Microsoft csúnyán elvérzett az E3-akon. Ezzel nehéz is lenne vitatkozni. Idén viszont a cég rendesen kitett magáért, egy jól összerakott konferencián sok érdekességet mutatott, és beváltotta azt ígéretét, miszerint az E3 2015-re egy nagyon erős portfólióval érkeznek. Ez most tényleg a játékosokról szólt. A Microsoft sok olyan megegyezést kötött külsős stúdiókkal, amik az Xbox One játékosoknak kedveznek, ingyenes Early Access próbalehetőséget adnak, behozzák a Fallout 4 PC-s modokat és persze ne felejtsük el a legjobb hírt, hogy az Xbox One visszafele is kompatibilis lesz. A Halo 5: Guardians, a Forza 6, a Gears of War 4 és Sea of Thieves bemutatók nagyon jól sikerültek, és persze itt mutatkozott be a Rise of the Tomb Raider gameplay és a Dark Souls III is. Ez már önmagában elég meredek volt, de a Microsoft erre még rápakolt egy már-már hihetetlennek tűnő Minecraft HoloLens demót is, amitől azóta sem tértünk magunkhoz. Szép volt, MS. 

Ti mit gondoltok? Melyik E3 2015-ös konferencia tetszett a legjobban? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)