Hirdetés

E3 2016 - Microsoft Xbox sajtókonferencia összefoglaló

|

Bár új IP-k nem nagyon voltak a Microsoft sajtókonferenciáján, a redmondiak két új konzollal és rengeteg gameplay-jel érkeztek az E3-ra.

Hirdetés

Az E3 második napját a Microsoft nyitotta, Phil Spencer pedig rögtön a show elején megemlékezett az orlandói tragédia áldozatairól. Ezt követően természetesen a játékoké volt a főszerep, és bizony a Microsoft másfél órás konferenciáján nem nagyon unatkoztunk.

Kezdjük is mindjárt a hardveres hírekkel. Az Xbox One család minden fronton fejlődik, így a már létező konzol is kap néhány szoftveres újdonságot, mint mondjuk hogy a jövőben képes a háttérben zenét lejátszani. Emellett augusztusba érkezik az Xbox One S, amely a jelenlegi konzolnál jóval kisebb lesz, aki pedig egyedi kontrollerre vágyik, az mostantól megtervezheti a sajátját. Sőt, a Gears of War 4 mellé egy limitált kiadású Elite kontrollert is kapunk.

A show legvégére hagyta a Microsoft a legfontosabb bejelentést, a jövő karácsonykor érkező Project Scorpio leleplezését, amely az Xbox One-nál négyszer erősebb lesz, úgyhogy a PS4K-nak egy elég magas lécet kell megugrania.

Szoftveres oldalon is rengeteg változás várható, hiszen egyrészt új közösségi és kompetitív funkciókkal bővül az Xbox Live, másrészt elindul a Play Anywhere program, melynek keretein belül az Xbox One-os játékainkat nem kell külön megvennünk PC-re, sőt, szabadon váltogathatunk a két platform között.

A cross-play egyébként is nagyon fontos szerepet játszik a stúdió saját játékainak jövőét illetően. A Gears of War 4 cross-play kooperatív kampányt és horda módot is kap (valamint a széria egyik karaktere játszható lesz a Killer Instinctben), de a Forza Horizon 3 játékosok is versenyezhetnek egymással platformtól függetlenül. Szintén izgalmas cross-play szempontból a Minecraft, amelyben mostantól dedikált szerveren játszhatunk a barátainkkal, bármilyen platformon is vásároljuk meg a Minecraft Pocket Editiont.

Rengeteg gameplay-t is kaptunk, amelyekben csak úgy fröcsögött a vér, legyen szó a Gears of War 4-ről, a Dead Rising 4-ről vagy épp a State of Decay 2-ről.

Egy rövid trailer erejéig a Division is tiszteletét tette, illetve bemutatkozott a Halo Wars 2 és a Tekken 7 is. A "hogyan győzzünk le karddal hatalmas szörnyeket" szekcióban a Scalebound és a Final Fantasy XV szállt versenybe.

Jóval vidámabb hangvételű volt a ReCore előzetese és a Sea of Thieves gameplay videója, (arról pedig már ne is beszéljük, mekkora vigyorral jelentette be Damien Monnier az önálló Gwent játékot) de azért a kisebb játékok közt is maradtak még borongósabb darabok, elég csak a We Happy Few-ra vagy a Limbo fejlesztőinek új játékára, az Inside-ra gondolni.

Sajnos sem a Crackdown 3, sem a Microsoft HoloLens nem tette tiszteletét, de ettől függetlenül is elégedettek lehetünk a Microsoft előadásával, akik rendesen feladták a leckét a Sony-nak. Kíváncsian várjuk, mivel tudnak visszavágni a kékek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)