Hirdetés

Egyik nagy név sem lesz ott az E3-on, mire lesz ez elég?

|

Ahogy közeledik az E3, úgy húzzák ki alóla magukat a játékipar nagyjai. Ezúttal a Nintendo mondta le a szereplést.

Hirdetés

A játékfejlesztők úgy kerülik az E3 2023-at, mintha valami újabb vírus terjengene ott. A Microsoft hetekkel ezelőtt lemondta a bulit, a Sony pedig inkább az E3 előtt tart majd saját sajtótájékoztatót.

Az, hogy a Nintendo sem lesz ott a rendezvényen, gyakorlatilag azt jelenti, hogy erősen kérdőjeles a szebb napokat is megélt expó létjogosultsága, de ez a legkisebb meglepetés. A Switch anyacége évek óta hanyagolja a rendezvényt, de azért a tisztánlátás kedvéért kiadtak egy hivatalos nyilatkozatot is, hogy megerősítsék a távolmaradásukat.

Hirdetés

A nyilatkozat így szól:

"Minden lehetőséget eseti alapon vizsgálunk, hogy megtalálhassuk a rajongóinkkal történő kapcsolattartás legjobb módját. Mivel az idei E3 nem fért bele a terveinkbe, így úgy döntöttünk, hogy nem veszünk részt rajta. Ettől függetlenül mi mindig is nagy támogatói voltunk az ESA-nek és az E3-nak."

Hogy ez a támogatás miben nyilvánul meg, azt talán még a Nintendo képviselője sem érti. Akárhogy is, úgy néz ki, hogy egyik nagyobb hal sem úszik be a Convention Centerbe, és jelenleg még a Ubisoft tűnik a legjobb befutónak, bár ők sem biztosak abban, hogy ebből lehet valami. 

A 2023-as E3 tehát egyelőre nem tűnik ipart megrázó rendezvénynek, láthatóan a nagyobb kiadók szeretik maguk vezetni a narratívát, és lényegesen olcsóbban saját online bemutatókat tartani a játékosoknak. 

Ti mit gondoltok, lesz még egyáltalán E3 ebből?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)