Hirdetés

QuakeCon 2010: A ZeniMax felvásárolta az Arkane Studiost

|

A jobb sorsra hivatott francia gárda végre révbe érni látszik.

Hirdetés

Az Arkane Studios neve leginkább szerepjátékos körökben csenghet ismerősen, hiszen ennek a formációnak köszönhető a kultikus Ultima Underworld hangulatát szinte hibátlanul visszaadó Arx Fatalis (2002). Második alkotásuk pedig a PC-n egész jól, konzolon viszont borzalmasan teljesítő Dark Messiah of Might and Magic (2006) volt.



Ezt követte volna a The Crossing című Source motoros FPS, amely a singleplayer és a multiplayer közötti határokat volt hivatott elmosni, de a projektből végül nem lett semmi. A határok elmosásával legközelebb a Brink próbálkozhat.



Az 1999-ben alapított stúdió legutóbb a Bioshock 2 munkálataiba segített be, most viszont a Bethesda felügyelete mellett egy még bejelentés előtt álló játékon dolgozik. A jövőben a két cég közötti együttműködés a lehető legszorosabb lesz, minekutána a Bethesda anyavállalata olyan ajánlattal állt elő, aminek Raphael Colantonio, az Arkane alapítója nem tudott ellenállni, s feladta 11 esztendeje tartó függetlenségét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)