Hirdetés

Az Adblock Plus leverte a Facebook reklámblokkoló korlátozásait

|

Nem kellett sok idő, hogy a híres/hírhedt Adblock kiskaput találjon a Facebook megoldására, ami akkor is reklámokat jelenít meg a közösségi oldalon, ha böngészőnkben reklámblokkoló fut.

Hirdetés

Bárki, aki a legújabb Adblock Plus bővítménnyel rendelkezik, reklámmentesen nézegetheti a Facebookot, hiszen ismét eltűntek a hirdetések az oldalsávból és a hírfolyamból. A közösségi oldal szerint a bővítmény módszere hibás, mert képes rendes posztokat is kitörölni. 

"Csalódottak vagyunk, hogy a reklámblokkoló cégek azzal büntetik az embereket a Facebookon, hogy ezzel az új próbálkozásukkal nemcsak a reklámokat blokkolják, hanem barátaik és az oldalak bejegyzéseit is törlik." - meséli a Facebook egyik szóvivője. - "Ez nem egy kellemes élmény a felhasználók számára, ezért próbáljuk orvosolni a problémát." 

Az Adblock Plus egyik munkatársa, Ben Williams arról beszélt, hogy készen állnak egy macska-egér játékra, ami első ránézésre nem kedvez a Facebooknak, hiszen a reklámblokkoló képes volt két nap alatt reagálni az oldal "blokkolhatatlan" hirdetéseire. Emellett nehéz elképzelni, hogy a közösségi oldal erőforrásokat fog átcsoportosítani csak azért, hogy túljárjon a reklámblokkoló cégek eszén.

Hogy kicselezzék a reklámblokkolókat, első körben a Facebook munkatársai kitörölték az oldal kódjainak azon részletét, amiből egyértelműen kiderült, melyik bejegyzés tartalmaz reklámot. Nem tartott sokáig feltörni ezt a rendszert, bár az Adblock nem pihenhet sokáig, mert Williams szerint hamarosan újabb trükkel fog előrukkolni a Facebook, így ott folytatódhat a harc, ahol abbamaradt. 

A vita másik álláspontjaként a Facebook azt állítja, az oldalon található reklámok nem zavaróak és lehetőséget adtak a felhasználók kezébe, hogy eldöntsék, milyen tartalmakat szeretnének látni. Emellett fontos megemlíteni, hogy a Facebook egy ingyenes szolgáltatás, így a reklámokból tartja el magát.

Többen viszont azért tiltják le a reklámokat, mert azok információkat tárolhatnak a felhasználóról, és fontosnak érzik, hogy adataik ne kerüljenek idegen kézbe. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)