Hirdetés

Battlefield 1 - minden pályán dinamikus az időjárás

|

A Battlefield 1-ben folyamatosan alkalmazkodnunk kell majd, mert az időjárás bármikor megváltoztathatja a terepviszonyokat.

Hirdetés

Nagyon nagy érdeklődés övezi az első világháborús Battlefield 1-et, a hype-ba pedig kár lenne belebukni. Szerencsére egyelőre van okunk bízni a sikerben, és már nem kell sokat várni, hogy saját magunk is elmélyedhessünk a játékban.

A DICE elárulta, hogy minden egyes pályán dinamikus az időjárás, ami jelenthet egészen apró dolgokat is, mint a felhők vándorlása az égen, de akár komolyabb változásokat is, mint az eső vagy a köd. A fejlesztők még arra is figyeltek, hogy a lövészárkokban sűrűbb legyen a köd, hiszen közelebb vagyunk a talajhoz. Az esőtől persze ugyanolyan messzire elláthatunk, de az esőcseppek miatt az apróságok könnyen elterelhetik a figyelmünket:

"Amikor a horizontot pásztázod, akkor mindig a mozgást próbálod észrevenni a távolban, de az eső miatt ez nehezebb lesz. Ez nem csak gyalog, de repülés közben is sokat számít majd és a játékosok ösztönösen óvatosabbak lesznek ilyenkor a levegőben.

Nem csak hétköznapi időjárással találkozhatunk a játékban, de egyes pályákon akár szélsőséges körülmények is kialakulhatnak, mint pl. homokviharok. Ez már egy kicsit extrémebb, mint az eső, de a DICE szerint az ügyes játékosok taktikai előnyt tudnak kovácsolni egy ilyen viharból. Ezek a hatások nem csak látványosak, de rendkívül változatossá teszik a játékot akkor is, ha többször játszunk egymás után ugyanazokon a pályákon:

"A dinamikus időjárás nagyon egyedivé teszi az egyes meccseket és felejthetetlen pillanatokat eredményez, amitől minden játék személyesebbnek érződik. Akár több kör után is láthatsz olyan kombinációkat, amiket korábban még nem láttál, ez pedig egy új dimenziót nyit meg a Battlefieldben."

Persze azért hozzá kell tenni, hogy nem először van ehhez hasonló a sorozatban, de a világháborúban még nem segítette a katonákat a modern technológia, így mindenképpen érdekes lesz szembenézni ezekkel az újfajta kihívásokkal.

Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)