Hirdetés

Dad Quest - soha nem volt még ilyen vicces apának lenni

|

Sok apa-fia kapcsolatot láthattunk már játékban ábrázolva, de olyan viccesen még valószínűleg senki nem dolgozta fel a témát, mint az Excalibur Games indie csapata.

Hirdetés

A Steam Greenlighton rengeteg furcsa játékkal futhatunk össze, de bőven találni az indie játékok tengerében néhány zseniális alkotást is, mint például a Dad Quest. Ebben az agyament akció-platformerben ugyanis szülőként nem az a feladatunk, hogy vigyázzunk gyermekünkre, hanem az, hogy fegyverként vessük be a változatos ellenségekkel szemben.

A zseniális alaphelyzet szerint ugyanis a legendás Dad Island szigetére kell eljutnunk, akár egy generációkon átívelő vállalkozás árán.

Kalandjaink során fejleszthetjük is karakterünket, például két játékot adhatunk gyermekünk kezébe a játékboltból, vagy a megszerzett lootból, de az apának is adhatunk statisztikai bónuszokat és képességeket, őt viszont inkább a régi családi örökségek vonzzák.

Gyermekünk, aki különböző karakterosztályok egyikébe tartozik (lehet például sportoló, vagy tanuló is) változatos képességeket is szerezhet, így a játék jelmondatához hűen "azzá a fegyverré nevelhetjük őket, aminek születtek".

Ha pedig meghalnánk, érdekes motívumként a gyermekből lesz az apa és így folytatódik a küldetés, feltehetően amíg el nem érjük Dad Islandet. A szülő-gyerek kapcsolat témáját ezen a szimbólumon kívül rengeteg más beteg poénnal fejtik ki a készítők, amiből ti is kaphattok egy kis kóstolót ezzel a demóval.

Nektek bejön a Dad Quest humora?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)