Hirdetés

No Man's Sky - halálos fenyegetéseket kapnak a fejlesztők

|

Halálosan fenyegették a No Man's Sky egyik fejlesztőjét a Twitteren, amiért csúszik a játék, de még egy újságíró is kapott a névtelen keménykedésből.

Hirdetés

A Hello Games rettentően érdekes sandbox játéka, a No Man's Sky később fog megjelenni a tervezettnél, viszont ha ez azt jelenti, hogy a végeredmény jobb minőségű lesz, akkor valószínűleg a legtöbbünk szívesen választja a várakozást. Sajnos most kiderült, hogy ez nincs így.

A modern gaming egyik rákfenéje, hogy a növekvő népszerűség és az ipar fejlődése ellenére maga a játékostársadalom még mindig sztereotípiákkal küzd, és sajnos sokan sokat is tesznek azért, hogy ez a kép ne javulhasson.

Sajnos ezúttal is pár hangos idióta miatt szégyenkezünk, ugyanis a No Man's Sky csúszása miatt többeket megfenyegettek az iparban. Elsőként a Kotaku szerzője, Jason Schreier közölte a hírt a játékvilággal, amiért egy ékesen megfogalmazott rajongói levél lett a jutalma. Nem sokkal később kiderült, hogy Sean Murray, a játékot fejlesztő Hello Games alapítója is tucatjával kapta a halálos fenyegetéseket és a Twitteren ugyan nem komolykodja el túlságosan a dolgot, azért biztosak vagyunk benne, hogy nincs oda a helyzetért.

A legszomorúbb az egészben, hogy ez nem az első ilyen eset. Anno a Mass Effect vége, a Devil May Cry rebootja is hasonló fogadtatásban részesült (nekem sem tetszett az a játék, de azért na), valamint korábban arról is írtunk, hogy Anita Sarkeesian, a Feminist Frequency alapítója szintén a hatóságokhoz kellett, hogy forduljon azért, mert véleménye van egy témában (én sem értek vele mindenben egyet, de ez nem jogosít fel semmire). Mindenesetre az rettentően ártalmas a játékiparnak és a játékosok megítélésének is, amikor a vita és véleménykifejtés helyett odamondogatás, savazás, rosszabb esetben nyílt fenyegetés kap helyet, és igazából erre az sem igazán mentség, hogy amúgy is ez van az interneten. Nem akarjuk mások helyett túlérzékenykedni a dolgot, de mindig rosszul érint minket, amikor valakit megfenyegetnek, talán azért, mert már a GS történetében is volt hasonló eset, és egyáltalán nem jó érzés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)