Hirdetés

Overwatch - végéhez érkezik a Sombra rejtély?

|

Néhány napja a Blizzard oldalán egy érdekes hír látott napvilágot Guillermo Portero-ról, a Lumerico Corp igazgatójáról.

Hirdetés

Aki követi még a Sombra körül kialakult felhajtást és esetleg maga is elkezdett utánanyomozni, lassan detektív irodát is nyithat, mert ezt az ügyet tényleg nem egyszerű felgöngyölíteni.

A Blizzard oldalán nemrég megjelent egy bejegyzés, ami röviden arról szól, hogy a (természetesen kitalált) LumeriCo vállalat vezetője egy kapzsi, korrupt alak. Céljai elérése érdekében több közhivatalnokot is megvesztegetett, lopással és pénzmosással is vádolják. Ezeken felül pedig azt is kitervelte, hogy a magántulajdonban lévő területeket a kormányon keresztül (vagy annak "segítségével") megszerzi a LumeriCo számára, hogy aztán a céget egész Mexikó szerte tovább bővíthesse. Ezeket az információkat pedig maga a "Sombra csoport" hozta nyilvánosságra. 

Kanyarodjunk vissza a történetben és minden érthető lesz. Sombra azt szerette volna elérni, hogy a világ megtudja, milyen ember is ez a Portero és mindenki tudomást szerezzen a titkolt tevékenységéről. Ennek érdekében feltörte a LumeriCo rendszerét és megszerezte a hozzáférést Portero levelezéséhez, hogy terhelő bizonyítékokat szerezzen. A LumeriCo admin felületére egyébként bárki be tud lépni és olvasgathatja a leveleket spanyol nyelven. 

Az itt olvasható levelek elég bizonyítékot szolgáltattak Portero leleplezéséhez. Sombra már csak arra kér minket a titkos üzenetében, hogy figyeljük a levelezést. Érkezett is rá egy üzenet, valamilyen behatolásról a vállalat épületébe és néhány tüntető csoportról.

Itt pedig visszakanyarodhatunk végre a Blizzard bejegyzéséhez, ami azt bizonyítja, hogy a Sombra csoport sikerrel járt. Most akkor Sombra valójában nem is egy valaki, hanem egy egész csoport?

Igen. Hisz a hónapok óta csűrt, csavart történet megfejtésében rengeteg Overwatch játékos részt vett. A sztori haladt előre, lelkes játékosok keresték a jeleket, amiket sikeresen megfejtettek és követve Sombra utasításait, "segítették" őt a leleplezésben. Tehát elmondhatjuk, hogy mind a Sombra hacker csoport tagjai vagyunk valamilyen szinten. Sőt, a történetnek már ma vége szakadhat, ugyanis a Los Muertos nevű szervezet szervezet egy tüntetést szervez november 1-én, vagyis ma a LumérCo ellen. Ez egy igencsak veszélyes bulinak tűnik, amin talán a Sombra által meghackelt Bastion is részt vesz. 

Mindeközben azon a szerveren, melyen a Blizzard a hivatalos webáruházának grafikáit tárolja, megjelent egy új grafika, ami kétségkívül Sombrát ábrázolja. A gyönyörű képet John Polidora készítette, aki az Overwatch egyik tehetséges művésze. A képet gyorsan eltávolították, de természetesen mi így is meg tudjuk mutatni nektek:

A történet tehát lassan a végéhez ér, Sombra az Overwatch játékosok segítségével elérte a célját. Várjuk a fiktív tüntetést és persze végre magát karaktert is. Talán a november 4-én esedékes BlizzCon-on lezárják a találgatásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)