Hirdetés

A Pokémon GO több pénzt termelt, mint sok hollywoodi szuperprodukció

|

Lehet, hogy lecsökkent a játékosok száma, hogy sokaknak csalódást okozott a Pokémon GO, de ez nem annyira látszik meg a bevételeken.

Hirdetés

A Pokémon GO a működésének második hónapjával átlépte a 440 millió dolláros bevételt, amivel több hollywoodi filmet is maga mögé utasított. A Sensortower jelentése szerint az első havi 200 millió után csak felgyorsult a bevétel növekedése, annak ellenére, hogy a játékosok száma nem kevéssel esett vissza.

Érdemes megjegyezni, hogy azért nem minden nagy filmet vert meg a Pokémon, mert például a Suicide Squad 640 millió dolláros globális eladásait nehéz lenne felülmúlni. Ettől függetlenül a Pokémon GO mikrotranzakcióiból származó bevételek leverték az év film termését 11 produkció kivételével.

Az, hogy egy videojáték megveri Hollywoodot nem akkora szenzáció, ezt például a Call of Duty minden évben eléri. Az viszont már meglehetősen nagy eredmény, ha egy mobil játék teszi ezt, ami ráadásul teljesen ingyenesen letölthető.

A Pokémon GO őrület most picit lankadni látszik, de nincs kizárva, hogy megint fellendül majd a buli a tervezett új funkciók bevezetésével, és a második generációs Pokémonok bevezetésével (én márpedig nem szállok ki addig, amíg nem lesz egy Totodilom).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)