Hirdetés

Sztrájkba kezdtek a játékok szinkronszínészei, így vágnak vissza a kiadók

|

A legnagyobb kiadóknak nem tetszik, ahogy a szinkronszínészek szakszervezete kezeli a mostanában kialakult nem túl kellemes viszonyt és helyzetet. Sztrájk kezdődik, és egyelőre egyik fél sem enged.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a számos szinkronszínészt tömörítő SAG-AFTRA bejelentette, hogy amennyiben a héten nem sikerül megállapodniuk a kiadókkal a színészek munkakörülményeit és fizetését illetően, úgy a színészek pénteken sztrájkba kezdenek majd. Nem sikerült.

Válaszul a kiadókat (Activision, Disney, Warner Bros., Take-Two, Electronic Arts) képviselő cég is elindított egy weboldalt, amiben a szakszervezet hanyagságára, kommunikációs problémákra és egyéb fontos részletekre hívják fel a figyelmet, amivel elkerülhető lett volna a sztrájk.

A szakszervezet biztonságosabb munkakörülményeket szeretett volna, hogy megkíméljék a színészek hangszálait. A kiadók felajánlották, hogy a 4 órás felvételeket 2x2 órára bontják, de ezeket 5 munkanapon belül el kell végezni, a szakszervezet azonban ebbe nem ment bele.

Emellett a felek megegyeztek egy 9%-os béremelésben is, ami mellé a szakszervezet azt akarta, hogy a kiadók kétmillió eladott példányonként fizessenek százalékos bónuszt a színészeknek. Ebbe viszont a kiadók nem mentek bele.

A szakszervezettel immár lassan két éve zajlanak a tárgyalások, és mivel a SAG-AFTRA képviseli a színészek közel 25%-át, komolyan hátráltathatja a munkát, ha a közeljövőben nem sikerül megállapodniuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)