Hirdetés

Bemutatkozott a LEGO első hivatalos Dungeons & Dragons készlete, ami egy kalanddal és más extrákkal érkezik

|

Készítsétek a kockákat, és nyomtassátok ki a karakterlapokat, mert a LEGO világot egy vörös sárkány fenyegeti! Ide kard és varázslat fog kelleni.

Hirdetés

A LEGO már régóta hergeli a D&D-rajongókat egy készlet érkezésével, de ma végre minden hivatalos infó kiderült. A LEGO Ideas 21348-as csomagja, a Dungeons & Dragons Red Dragon's Tale ténylegesen bemutatkozott, és első ránézésre bizony megérte várni rá.

A készletet Lucas Bolt tervezte a LEGO Design csapatával és a Wizards of the Coasttal karöltve. Az eredmény egy 3 745 darabos építmény, ami egy toronyból, az annak oldalába épített kocsmából, valamint egy hatalmas sárkányból áll.

Hirdetés

A helyszín mellé természetesen járnak minifigurák és egyéb szörnyek is. A hősöket az Orc Rogue, a Gnome Fighter, az Elf Wizard és a Dwarf Cleric képviselik, míg a külön elemekből épített szörnyek között megtaláljuk a Beholdert, az Owlbeart és a Displacer Beastet is. A klasszikus kedvencek tehát mind itt vannak, és mindnyájuk életét a vörös sárkány lángjai fenyegetik.

A készlethez a Wizards of the Coast összerakott egy D&D kalandmodult is, amit a LEGO Insiders tagok ingyen letölthetnek digitális formában. A könyv később elérhető lesz keményfedeles, kézzelfogható változatban is, továbbá felkerül majd a DNDBeyond polcára.

Maga a LEGO csomag először a LEGO Insiders tagok számára lesz megrendelhető március 31-től (vagy április 1-től, időzónától függően) a LEGO digitális üzletén keresztül. A nagyközönség Magyarországon április 4-től csaphat le rá 146 990 forintért. A LEGO és a Wizards of the Coast egyébként minifigura szériával is készül, ez valamikor szeptemberben fog elindulni.

A LEGO és a D&D csapata a nagy megjelenést egy élő műsorral tervezi megünnepelni. Április 6-án Anjali Bhimani (az Overwatch Symmetrája, aki a Critical Role adásaiban is sokat vendégeskedett) vezetésével Luis Carazo (színész), Ginny Di (TTRPG témájú YouTube tartalomgyártó), Lucas Bolt (a készlet tervezője) és Jordan Scott (LEGO dizájner) indulnak el egy RPG kalandra az egyedi, LEGO elemekből összerakott asztal körül.

A stream műsor, a kalandkönyv és minden extra infó kapcsán érdemes lesz szemmel tartanotok a LEGO Dungeons & Dragons aloldalát.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)