Hirdetés

Lezajlott az első videojátékos bajnokság az amerikai speciális olimpián

|

Az Xbox együttműködésével rendezték meg a szellemi fogyatékkal élők különleges eseményét.

Hirdetés

Először rendeztek meg az Xbox videojáték bajnokságot a 2018-as amerikai speciális olimpián. Az Xbox és a speciális olimpiák egyesült államokbeli szövetsége együttesen vezényelte le a kompetitív eseményt, ahol a Forza Motorsport 7 pályáin mérhették össze képességeiket a szellemi fogyatékossággal élő olimpikonok.

Hirdetés

A Washingtonban megrendezett versenyre az államok minden tájáról jelentkeztek a versenyzők, akik az áprilisi selejtezők során biztosíthatták be helyüket a döntőre. A díj egy gyönyörű, különleges burkolatú Xbox One X volt.

Az Xbox saját bajnoksága a tavalyi "hackathon" rendezvényből nőtte ki magát, ahol a Microsoft alkalmazottjai egy teljes héten keresztül dolgozhattak számukra kedves "szerelemprojekteken".

A speciális olimpiai esemény célja az volt, hogy egy szélesebb kör számára is elérhetővé tegye az e-sport versenyeket. Az együttműködéssel egy kisebb méretű, viszont magas minőségű eseményt hoztak össze, ami remélhetőleg példaként szolgál majd a jövőben arra, hogy a játékok és versenyzés örömét mindenkihez el kell juttatni.

A speciális olimpiák első videojáték bajnokságot végül a washingtoni Team Dempsey csapata nyerte meg, gratulálunk nekik!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)