Hirdetés

Akár a BioShock 4 is lehetne az inXile következő játéka, de nem az

|

Bemutatkozott az RPG-kre szakosodott stúdió első belsőnézetes alkotása, a Clockwork Revolution.

Hirdetés

Vasárnap este a Microsofton volt a sor, hogy megmutassa, min kotlottak az általa felvásárolt stúdiók az elmúlt években, s bár előzetesen egy petákot sem mertünk volna feltenni rá, végül a premierek között üdvözölhettük a Wasteland széria mögött álló inXile új játékát is. A korábban Project Cobalt néven emlegetett alkotás a Clockwork Revolution címet kapta, és tényleg belsőnézetes steampunk lövölde, ahogy pletykálták. Azt is csiripelték róla a verebek, hogy nem szimpla FPS-t kapunk, hanem ízig-vérig szerepjátékot, ezt a prezentációt követően Brian Fargo meg is erősítette a Twitteren.

A Clockwork Revolution PC-re, valamint Xbox Series X és Series S konzolokra készül, de hogy mikor érkezik, azt egyelőre nem árulta el a stúdió. Abból kiindulva, hogy még csak évszámot sem biggyesztettek a trailer végére, kizártnak tartjuk, hogy akár már jövőre az Xbox Game Studios felhozatalát erősíthetné, inkább 2025-ös, vagy annál későbbi megjelenéssel érdemes számolni.

Hirdetés

Ennek szellemében viszonylag kevés részletre derült eddig fény a játékról, de már ezek alapján is előkelő helyre került a várólistánkon. A cselekmény helyszíne Avalon, egy viktoriánus metropolisz, ahol a szédületes tempójú ipari fejlődés következtében léghajók és magasvasutak húznak el az emberek feje felett, az utcán hömpölygő tömegben pedig ugrásra kész mechanikus szolgák sokaságát lehet felfedezni.

Avalon azonban nem magától lett ilyen, a város vezetői Lady Ironwood útmutatása alapján meghatározó történelmi pillanatokon módosítottak a legnagyobb titokban, hogy felfoghatatlan hatalomhoz és vagyonhoz juttassák az elitet, illetve kiszolgáltatott helyzetben tartsák a munkásosztályt. És mi pontosan ezt fordítjuk majd ellenük, miután megszereztük az időutazáshoz elengedhetetlen Chronometert, mivel a múltban meghozott döntéseink megváltoztatják a jelent.

A fejlesztést rendezőként Chad Moore, míg vezető dizájnerként Jason Anderson felügyeli. Anderson neve ismerősen csenghet a műfaj veterán rajongóinak, mivel egyike volta Troika Games társalapítóinak, és annak idején az ő bábáskodása mellett készült el minden idők legjobb steampunk szerepjátéka, az Arcanum of Steamworks and Magic Obscura.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)