Hirdetés

Apex Legends - kiderültek a fontosabb tudnivalók a ranked módról

|

A játék második szezonjában már rangsorolt meccseket is mehetünk, így már komoly tétje is lesz az összecsapásoknak.

Hirdetés

Tartalmas frissítés érkezett ma a Respawn battle royale játékához, ugyanis elindult a második, Battle Charge névre keresztelt évad, ami rengeteg újdonságot hozott. Bekerült például a régóta várt ranked mód, így megkezdődhet a valódi versengés a játékosok között.

Hirdetés

Az Apex Legends rangsorolt játékmódja hasonlóképp működik, mint a többi online játékban, így értelemszerűen az a dolgunk, hogy sok meccset nyerjünk és folyamatosan lépkedjünk felfelé a ranglétrán. Összesen hat liga lesz, a Bronze, a Silver, a Gold, a Platinum, a Diamond, illetve az Apex Predator, ami a legügyesebbek játszótere. Az első öt szint mindegyike négy divízióból áll, de az utolsó rang már nincs így felosztva.

Minden játékos Bronze IV-en kezd, és onnan kell felküzdenie magát a csúcsra RP-k, vagyis Ranked Pointok gyűjtögetésével. Ezeket a pontokat meccsek közben lehet megszerezni, és például minden egyes ölésért 1 RP jár, de ha győzünk, akkor 12-t vághatunk zsebre. A Bronze ligát leszámítva egyébként minden rangon RP-vel kell fizetnünk, ha új meccset indítanánk.

A matchmaking figyelembe veszi az egyes játékosok rangját, így nem kell attól tartani, hogy Bronze-ként Apex Predatorokkal kell megküzdenünk, de az előfordulhat, hogy Silver és Gold szintű játékokosokat sorsol össze a rendszer. Ha viszont random társak helyett két pajtásunkkal vetnénk bele magunkat a mókába, akkor a játék a legnagyobb rangú taghoz igazítja a meccskeresést, tehát ezt érdemes észben tartani, nehogy meglepetés érjen valakit.

Jó hír, hogy a szezon végén a legmagasabb elért rangunk szerint jutalmaz minket a játék, tehát az ajándékokért elegendő csak elérni egy bizonyos rangot, nem kell megtartani azt. A ranked mód egyébként különböző szegmensekből, úgynevezett Seriesekből áll majd. Az első ilyen ma indul és az egész második évad során elérhető lesz.

Ti kipróbáltátok már a rangsorolt játékmódot?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)