Hirdetés

Ezekkel a cross-play játékokkal gyorsabban telik a karanténban töltött idő

|

Különböző platformokon játszanak a baráti társaság tagjai, de mégis együtt szeretnétek multizni és dumálni? Mutatjuk a legérdekesebb címeket és persze minden lehetséges keresztezést, amivel online együtt lehet múlatni az időt.

Hirdetés

Cross-play PC és PlayStation 4 között

Street Fighter V 

Újabb verekedős cím következik, ráadásul ez a játék masszívan a műfaj felsőpolcos képviselői közé tartozik. A Capcom 1987-óta futó szériájának ötödik számozott része már jó pár különböző kiadást megélt, de az mindegyik verzióra igaz, hogy a PC-s és PlayStation 4-es játékosok akár egymást is elnáspángolhatják benne. 

DC Universe Online

Időmilliomosoknak tudjuk csak nyugodt szívvel ajánlani a Dimensional Ink Games MMORPG-jét, hiszen a folyamatosan frissülő, fő történetszála tekintetében már a 36. fejezetnél járó DC Universe Online masszív könnyen függőséget okozhat, és nem lepődnénk meg azon, ha sok képregényrajongó végleg elveszne benne. 

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Ugyancsak az MMORPG-k során erősíti a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is, amit nem szabad összekeverni a sima, 2010-ben megjelent Final Fantasy XIV-gyel. Az utóbbit ugyanis a finoman szólva is rossz fogadtatás miatt lelőtte a kiadó, és az alapokról építették újra az egész játékot. Mindezt nagyon jól tették, mert az A Realm Reborn végül tényleg egy remek MMO lett.

Werewolves Within

Elérkeztünk a VR-játékok sorához, közülük is akad olyan, amit akár egy PC-s headset, akár a PSVR tulajdonosai is együtt játszhatnak. Ilyen például a Ubisoft vérfarkasos kvázi társasjátéka is, amelyben egy középkori falu lakóiként kell kitalálnunk azt, hogy közülünk ki ember, és ki a vérszomjas farkasember. 

Star Trek: Bridge Crew

Sok Star Trek-rajongó álmát váltotta valóra a Bridge Crew, hiszen végre ők maguk is a Csillagflotta egyik űrhajójának hídján találhatták magukat. Ráadásul a VR csillaghajózás különösen akkor szórakoztató, ha barátainkkal osztjuk meg a feladatokat, és egy-egy VR-headsettel a fején mindenki valamelyik főtiszt szerepébe bújik. 

Cross-play PlayStation 4 és Xbox One között

PlayerUnknown's Battlegrounds

A 2017-ben hódító útra indult PUBG a battle royale műfaj úttörőjének tekinthető. Brendan "PlayerUnknown" Greene játékából már több mint 60 millió darabot adtak el (mobilon a 600 millió letöltés felett jár), két konzolos kiadásának játékosai pedig együtt is rohanhatnak a folyamatosan szűkülő kör középpontja felé. A kezdeti döccenők után fontos kiemelni, hogy végre már a konzolos verziók sem nyekeregnek annyira, szépen lassan sikerült gatyába rázni őket. 

Black Desert Online

A Black Desert Online elsősorban a Távol-Keleten népszerű, de 2017-től PC, tavaly óta pedig már konzolon elérhetővé vált nálunk is a Koreából indult MMORPG, ami részletes karakterkreátorával varázsolja el az első percekben a játékosokat. Sajnos a cross-playből az xboxosok jelenleg még kimaradnak. 

Cross-play mobilon (iOS, Android)

Hearthstone 

Kicsit kilóg a sorból a Hearthstone, a Blizzard Entertainment közönségkedvenc kártyajátéka, de azért fontosnak tartottuk megemlíteni, hogy a mobilos játékosok simán lenyomhatnak egymás ellen pár meccset akkor is, ha egyiküknek iOS, másikuknak pedig Android duruzsol a telefonján. 

Cross-play PC-n (Steam és Epic Games Store)

Borderlands 3

Sokáig gondolkodtunk, hogy a legújabb Borderlands epizód felkerüljön-e a maratoni hosszúságú felsorolás legvégére, de végül úgy döntöttünk, hogy nem árthat, ha tudtok róla; PC-n cross-play funkcióval bír a játék. Ez tulajdonképpen azt jelenti, függetlenül attól, hogy a Steamen vagy az Epic Games Store-on keresztül vettétek meg a Gearbox beteg humorú játékát, együtt tudtok nyomulni a barátaitokkal. 

Van esetleg olyan cross-play játék, ami kimaradt a mi listánkról, ugyanakkor szerintetek mindenképp érdemes lenne tenni vele egy próbát a karantén "kényszerűen" játékkal töltött órái alatt? Bátran osszátok meg velünk lent a kommentek között a saját kedvenceiteket!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)