Hirdetés

Gigabyte GO OC 2010 európai döntő - a szabályok

|

Hamarosan elkezdődik a 2010-es GO OC versenysorozat európai döntője, ezért most essék pár szó a szabályokról!

Hirdetés

Nem mondanám, hogy mindketten teljesen kipihentek lennénk, de hát egy ilyen kiruccanás erről szól. Mallorca gyönyörű, a versenyen nagy a tét, szóval van itt izgulás rendesen, toyone álmában már forrasztgatott. Hiába ő már csak ilyen, és miközben én írom e sorokat, ő iszonyatosan koncentrál, például épp most fedezte fel, hogy a terasz korlátjára rá van vésve, hogy "Mateo". Ha két t-vel írták volna, talán meg is hatódom azonnal. :)

Fél tízkor zárul le az eseményre történő regisztráció, tehát lassan indulnunk kell. Még mielőtt azonban belevetnénk magunkat a történésekbe, gyorsan tekintsük át, milyen hardverekkel kell dolgozniuk a résztvevőknek!

Alaplap: Gigabyte X58A-UD7

Processzor: Intel Core i7-980X (B1 stepping)

Memória: KINGSTON KHX2250C9D3T1FK3/6GX

Grafikus kártya: Gigabyte GV-R567OC-1GI

Háttértár: KINGSTON SNV425-S2/64GB

Tápegység: Cooler Master Silent Pro M1000

Az alaplapon speciális BIOS található, valamint Windows XP SP3 operációs rendszer alatt kell futtatni az összes tesztprogramot. Az alaplapon mindenféle módosítás megengedett, ellenben a grafikus kártyához nem lehet nyúlni. Sok értelmes persze nem is lenne, hiszen a magyar kvalifikáció szabályaival megegyező módon csak a CPU képességeit mérő alkalmazásokat kell használni. A Hexus Pifast, SuperPi és Wprime trió mellé visszakerült a MAXXMem is, tehát a lehető legnagyobb memória sávszélesség elérése is fontos szempont lett. A versenyzők a túlhajtáshoz az EasyTune 6, SetFSB és CPU-Z programokat használhatják, utóbbi természetesen az eredmények validálásához szükséges.

Ha netán elhalálozik valamelyik komponens, akkor egy cserére bárkinek lehetősége van. A rendszer összeszereléséhez szükséges segédanyagokat és kellékeket természetesen most sem a Gigabyte biztosítja, mindenkinek magának kellett felkészülnie a szigetelésre, és az esetleges forrasztásokra.

Ami a pontozásokat illeti, most nem mutatnám be a teljes táblázatot, csupán arra hívnám fel mindenki figyelmét, hogy a SuperPi-s futamban osztják ki a legmagasabb pontokat, a másik három alkalmazás azonos szintet képvisel. Fontos tudni, hogy az első 8 helyezett kap csak pontokat a 17 induló országból.

A konkrét nyereményekről most egyelőre nem írnék semmit, viszont azt már most tudatosítani szeretném bennetek, hogy az első 5 csapat jut ki Tajvanba, a végső döntőre. Ugyan éjjel még a TOP 10-be jutásért "imádkoztam", most így a reggeli után, energiával telve módosítanék: irány a TOP 5! Így tessék tehát szurkolni az Xtreme 3D Tem Hungarynek és toyone-nak!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)