Hirdetés

Kiborultak a rajongók az Escape from Tarkov 250 dolláros kiadása miatt

|

Okkal váltott ki felháborodást az abszurd előnyöket kínáló The Unheard Edition.

Hirdetés

Míg az Electronic Arts egy egészen egyedi, szerteágazó battle pass-szel szeretne minket rávenni, hogy több pénzt költsünk a játékaiban, addig akadnak olyanok is, akik teljesen más, még jóval pofátlanabb módszerekkel próbálkoznak. Ilyen például az Escape from Tarkov felett bábáskodó Battlestate Games, ahol valamilyen okból kifolyólag jó ötletnek gondolták, hogy egy 250 dolláros árcédulával ellátott kiadás keretein belül teljesen abszurd előnyöket adjanak az ezt megvásárló játékosok kezébe.

Rendesen felhúzták magukat a rajongók az Escape from Tarkov legújabb, The Unheard Edition névre keresztelt kiadása láttán, ami nemcsak hogy egy exkluzív PvE co-op módot kínál, ahol a fejlődés nem resetelődik, hanem olyan egyéb extra bónuszokat, amik egyértelműen a "pay-to-win" irányába mozdítják a játékot. Magyarán azok a játékosok járnak pórul, akik nem költenek pénzt a játékban, emiatt pedig jelentős lépéshátrányból indulnak.

Hirdetés

A legnagyobb felháborodást azonban nem a csomag árazása és a benne található extrák, hanem a fejlesztők korábbi ígéretei váltották ki, amik rendre abban a hitben ringatták a játékosokat, hogy minden jövőbeli Escape From Tarkov tartalmat ingyen kapnak majd.

A mostanra már nem listázott Edge of Darkness név alatt futó kiadás, ami röpke 140 dollárért egy sor hasonló finomsággal kecsegtetett, azt ígérte, hogy a vásárlók "ingyenes hozzáférést kapnak majd az összes későbbi DLC-hez". Némi megnyugvást jelenthet, hogy az ezt birtokló játékosoknak elvileg "csak" 100 dollárt kell fizetniük az új csomagért.

A feldühített játékosok természetesen nem hagyták annyiban a dolgokat. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a különböző közösségi média felületeken adtak hangot csalódottságuknak.

“Unheard Edition” is a disgusting amount of Pay to Win
byu/Dry_Mixture_257 inEscapefromTarkov

A játék Discord szervere még ennél is rosszabb állapotba került. Bár a Battlestate moderációs csapata viszonylag gyorsan közbelépett és ideiglenesen lakatot tett a csatornák többségére, az a néhány, ami megmaradt, telis-tele van olyan, a játékosok által hátrahagyott üzenetek tömkelegével, amikben a fejlesztők tevékenységét "önzőnek", "elfogadhatatlannak" és "tiszteletlennek" titulálják.

A fejlesztők egyelőre nem aggódták túl a dolgokat. A Battlestate közösségi menedzsere, appl3z0r az alábbi üzenetet írta Discordra:

"A DLC extra letölthető tartalmat jelent. A PvE egy funkció és egy játékmód. Attól, hogy ti mindannyian azt akarjátok, hogy DLC legyen, még nem jelenti azt, hogy az is lesz. Ez egy kiemelt játékmód a játék új kiadásához."

A csapat azóta a Twitter/X felületén is egy nagyon hasonló bejegyzést tett közzé, melyben azzal egészítették ki mondadójukat, hogy folyamatosan tájékoztatják majd az Edge of Darkness kiegészítő tulajdonosait arról, hogy milyen kizárólagos új funkciókat kapnak majd.

Hogy mi lesz a sztori vége, nem tudni. A fejlesztők hozzáállása érezhetően csak tovább rontotta a helyzetet, ráadásul az eddigiek alapján nemigen terveznek változtatni stratégiájukon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)