Hirdetés

Mire boogie-zunk majd idén a Sziget Nagyszínpada előtt?

|

A Sziget Fesztivál egy hatalmas banzáj, melyen rokker, diszkós, dzsesszes és a többi zenei szcéna rajongója is megtalálhatja a számításait. Mindez köszönhető annak, hogy számtalan színpad várja a zenére és bulira éhes embereket, de nem mehetünk el a különböző kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és programok mellett sem, melyek tovább bővítik a lehetőséget.

Hirdetés

Persze a legfontosabb helyszín mégiscsak a Nagyszínpad, ahol a legnagyobb nevek lépnek fel, és amely a legnagyobb tömegeket vonzza évről évre. Megnéztük, idén kik lesznek azok az előadók, akik a Sziget Fesztivál központjában várnak majd minket egy-egy remek koncert erejéig! A szerdai nap rögtön az egyik legbizarrabb és egyben legszórakoztatóbb műsorral kezd, a GWAR előadásában. A banda morbid maszkok mögé bújva sokkolja a népet, nem kis sikerrel! Őket követi majd az angol, kultikus státuszba emelkedett The Toy Dolls, az elpusztíthatatlan punk mozgalom aktivistái.  Utánuk érkezik a ma már Sziget-törzsvendégnek számító Ska-P. A banda rendre felejthetetlen ugrálást és szórakozást garantál, de nem csak a ska rajongói számára!  A spanyolok után svédek jönnek a The Hives személyében, akik az északi zenei front egyik legnépszerűbb rock bandája, őrült koncertjükkel garantáltan izomlázasra ugrálhatjuk majd magunkat! Az este fő fellépője pedig a legendás Madness, a csapat, mely 1976-os megalakulása óta képviseli és népszerűsíti a Ska-t!

 

Csütörtökön jön a német K.I.Z. hip-hop kollektíva, melynek tagjai főként a szélsőségekkel és kirekesztéssel szemben küzdenek zenéjükkel. Őket követi a The Young Punx angliából, akik a 80-as évek popzenéjét, hard, glam és disco-rock világát hozzák el egy buli erejéig. Utánuk késő estig nincs megállás legendák terén! Jön a Public Image Ltd, Johnny Rotten bandája, majd őket követi a tavaly 30. születésnapját ünneplő The Specials, s a nap zárásaként a Faithless táncoltat meg bennünket. Pénteken a bulit a fehérorosz Lyapis Trubetskoy kezdi, a banda, mely anno a popkultúra ízléses és okos kigúnyolásával vált híressé. Őket a Papa Roach gitárnyúzása követi, majd jön a Gentlemen and the Evolution, Németország legnevesebb reggae művésze. Az este Mikával folytatódik, a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb és legegyedibb előadója. Végül a sziget kívánsággépében legtöbbet kért együttes, a 30 Seconds to Mars lép fel!

 

A hétvégét a Subsonica előadása nyitja, melyen az olasz popzenét mutatják be a nagyérdeműnek. Őket követi az angol The Cribs alakulata, mely a világban tomboló indie őrület egyik legegyedibb formációja. Nem maradhatnak nagyszínpadi előadás nélkül a magyar rockzene rajongói sem, akik számára a Tankcsapda biztosít zúzdát és közönségénekeltetést! És hogy a rock-vonal ne halványuljon el, érkezik a legendás Iron Maiden, akik a klasszikus alkotásaik mellett a vadonatúj albumukról is bemutatóznak majd nekünk! A Sziget zárónapján, azaz vasárnap, jön Rada és a Death Valley Screamers Ukrajnából kemény motoros rockzenéjükkel, majd a Fesztivál már-már évről évre visszatérő vendége, Danko Jones. A kanadait kanadai követi Billy Talent személyében, majd az angliai indie-világba utazunk a Kasabian segítéségével, akik a tavalyi év egyik legjobbnak titulált albumát tették le West Ryder Pauper Lunatic Asylum címmel. A Fesztivált pedig jelen korunk egyik legjelentősebb rockzenekara, a Muse zárja! Természetesen a többi színpad is bővelkedik jelentős nevekben, hiszen fellép még a Fesztiválon a Bad Religion, az Infected Mushroom, a Gorillaz Sound System,  az Ill Nino, a Children of Bodom, a Skindred és még sokan mások! Reméljük, hogy találkozunk majd veletek valamelyik fergeteges bulin!

A részletes nagyszínpad programot és a bandák bő biográfiáját, ERRE találjátok!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)