Hirdetés

Mizuguchi az első, a Sims készítője "csak" ötödik

|

A Sega egykori kreatív játékdesignerát és a Q Entertainment alapítóját, Tesuya Mizuguchi-t választotta a Producer Guild of America "a világ leginnovatívabb producerének" a digitális szórakoztatás terén. Will Wright, a Sim City és a The Sims sorozat kiagyalója "csak" ötödik helyet ért el...

Hirdetés

A díjazottak között volt még 38. helyével Hideo Kojima, a Metal Gear Solid sorozat híres készítője és Ryuta Kawasima, aki a Nintendón nagy sikert aratott Brain age nevű logikai játékot készítette. A játékiparon kívül még érdemes megemlíteni Dennis Murent, (20.), aki a Star Wars filmek effektjeit csinálta, Larry Page-t és Szergej Brint (9.), a Google kiagyalóit és Chad Hurley-t és Chris Chent, akik a YouTube-el váltak híressé.
Mizuguchi nevéhez egyébként olyan logikai játékok fűződnek, mint a Rez, a Space Channel 5, a Lumines, de dolgozott az anno PC-re is megjelent Sega Rally Championshipen, és a Ninety-Nine Nights nevű Xbox 360-as akciójátékon is.
Hmm... Ti kit díjaztatok volna ezzel a titulussal?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)