Hirdetés

Pénzügyi botrány miatt mondott le a Take-Two igazgatója

|

Évek óta gyanusítják könyvelési csalással Ryan Brantot, aki egészségügyi okokra hivatkozva ma lemondott a Take-Two gyártási vezérigazgatói posztjáról. A Take-Two adja ki többek között a Grand Theft Auto sorozatot.

Hirdetés

Brant 1993-ban alapította a Take-Two-t, amelynek 2001-ig volt a CEO-ja, utána elnöki pozícióba került. 2004-ben mondott le az elnöségről, állítólag amiatt, mert könyvelési csalással vádolták a a céget.
Az amerikai Securitites and Exchanges Commission nevű hivatal nyomozást indított Branték ellen és felfedezte, hogy a vádaknak van alapjuk, ugyanis a Take-Two mesteségesen felnagyította a bevételeit - valószínűleg a részvényeinek növekedéset elősegítendő. A cég végül kifizette a a 7.5 millió dolláros büntetést, de ténylegesen nem volt hajlandó elismerni a csalást.
Brantet a lemondása előtt hátsérüléssel több hónapig orvosi felügyelet alatt tartották. Utódját még nem nevezték ki...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)