Hirdetés

Rács mögött a spam-király

|

A spam-királyként is ismert Robert Soloway 47 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

Hirdetés

A per még 2007 májusában kezdődött, és nagy figyelmet kapott, ugyanis eddig nagyon kevés hasonló tárgyalás zajlott az USA-ban. Egy Jeremy Jaynes nevű spammert elítéltek már az idén - ő kilenc évet kapott - valamint Adam Vitale ügyében is döntés született, akit kicsivel több, mint két évre ítéltek. A vád ezúttal azt szerette volna elérni, hogy Soloway mindenkinél több büntetést kapjon, mert szerintük a fent említett ügyek meg sem közelítették Soloway tevékenységének nagyságát, sem időben sem az alkalmazott technikákban.
A védelem szerint azonban voltak jócskán enyhítő körülmények is. Soloway soha nem károsította meg senki számítógépét, nem terjesztett vírusokat, és nem is csalta az embereket pornográf oldalakra. Jeremy Jaynes például több millió lopott AOL e-mail címmel rendelkezett, és ezek segítségével havonta 700 000 dollárt kasszírozott, míg Soloway a vizsgálat szerint összesen három év alatt keresett ennyit ugyanezzel a tevékenységgel.

 

Soloway bocsánatot kért a bíróságtól >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)