Hirdetés

Sorozatroham

|

Végre ráébredtek a sorozatokért felelős kreatívok az óceán túlpartján, hogy a tisztelt publikum belefáradt a százegyszer elnyűtt klisékbe, és ma már olyan címek közül választhatunk, mint a 24 vagy éppen a Firefly. A következőkben azt vesszük sorra, hogy mostanában milyen új szériák vannak készülőben, elsősorban a Sci-Fi, Fantasy vonalra koncentrálva.

Hirdetés



Ha valami a lista élére kívánkozik, az, már csak a franchise patinás volta okán is, a Star Wars. Bizony, kedvenc rohamosztagosaink leköltöznek a vászonról, hogy elözönöljék a tévé képernyőt. Sajnos Lucas bácsi mestere a titoktartásnak így csak alig-alig lehet megbízható információra találni. Az egyik ilyen, hogy a sorozatbeli történések a Revenge of the Sith és a New Hope (vagyis a III. és a IV. epizód) közti időintervallumban zajlanak és, hogy jelenleg száz részt terveznek. Rick MacCallum producer úgy nyilatkozott, hogy a sorozat kifejezetten „darkos” lesz, és az események középpontjában a filmekben kevésbé hangsúlyos, de azért népszerű karakterek állnak. A forgatás nagy része Ausztráliában, valószínűleg Sydney-ben történik. A pletykák szerint Lucas írja majd a forgatókönyvet, és ő ül majd a rendezői székben is. Ennek fényében kissé korainak tűnik a 2008-as kezdés (egyelőre szintén csak szóbeszéd), hiszen Lucas előtt még olyan feladatok állnak, mint a negyedik Indy, és egy másik mozi, a „Red Tails”.


Tűz és Jég
Aki kedveli a kortárs fantasy irodalmat, annak valószínűleg nem cseng ismeretlenül George R. R. Martin neve. A Mikulás-külsejű író hétrészesre tervezett (mostanában lesz kész az ötödik kötet) "A Song of Fire & Ice" című ciklusának jogait megvásárolta az HBO. A ciklus különben magyar nyelven is hozzáférhető, a történet pedig hét nemesi család egymással vívott harca köré szerveződik. A forgatás helyszíne Európa vagy Új-Zéland. Minden évad egy-egy könyvet fog feldolgozni (egy könyv nagyjából ezer oldal terjedelmű), a forgatókönyvért pedig David Benioff („Trója”) és D.B. Weiss („Halo”) a felelősek. A két jóember közösen követi el majd az epizódokat, melyek közül évadonként egyet maga Martin mester ír meg. Az HBO eddig olyan sorozatokkal büszkélkedhet, mint a Deadwood, Róma vagy éppen a Maffiózók, úgyhogy a minőséggel remélhetőleg nem lesz baj. Indulási dátum egyelőre nincs.


A Klasszikus
Ha pedig könyvadaptáció, akkor folytassuk is azzal, illetve azokkal. Az egyelőre szintén dátumnélküli, premier előtt álló Masters of Science Fiction című sorozatot az ABC adja majd le. Az ABC május 15.-én jelenti be az új címeket, szóval addigra a helyzet konkretizálódhat. Minden epizód más-más művet dolgoz fel az SF olyan nagyágyúitól, mint Asimov (Alapítvány és robot történetek), H.G. Wells (Időgép, Világok harca) vagy éppen Bradbury (Marsbéli Krónikák). Az egyes epizódokat a híres professzor, Stephen Hawking konferálja be.


És a vadi új
Az SF nagy öregjei után következzen az SF kortárs titánja: Neal Stephenson (a fiatal, szakállas bácsi). Neal Stephenson-t a hazai olvasóközönség a „Snow Crash” című regény írójaként ismerhette meg, azonban nem ez, hanem egy másik könyve a „The Diamond Age: Or a Young Lady's Illustrated Primer” válik sorozattá. Méghozzá egy hatrészes minisorozattá. A sztori röviden: Egy futurisztikus világban a társadalom egyik prominens személyisége rájön, hogy a civilizáció, amiben él, megfojtja a kreativitást. Ezért készít egy illusztrált könyvet a lányának, ami egyben útikönyvként is szolgál egy szürreális, alternatív valósághoz. A producer George Clooney, a forgatókönyvet pedig maga az író veti papírra.

Adalék és a vég
Az egyes, már futó SF sorozatok folytatásainak ismertetésétől eltekintenék, viszont mindenképpen említést érdemel a Terminátor mozik oldalága: a Sarah Connor Chronicles, amiről már olvashattatok egy rövidebb ismertetőt az oldalon. Azóta kiderült, hogy már az első részben is fel fog tűnni két terminátor, egy nő (Cameron) meg egy férfi (Cromartie).

Mint az látható az adaptációk uralják a placcot a témában. Felmerül a kérdés, hogy az említett kreatívok figyelő tekintete mikor és melyik játékot fogja felfedezni. Ajánlanám a „Fallout”-ot (az első két rész együtt legalább nyolc évadot tesz ki), de az igazi egy minisorozat lenne a „Sanitarium” alapján, mondjuk Peter Jackson rendezésében. Valaki?
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)