Hirdetés

Szeptemberben végre beindul a játékipar, van mit várnunk

|

The Last of Us felfrissítve, retro shooter élmény metálzenével, robotok a francia forradalom idején - változatos és érdekes lesz a szeptemberi játékkínálat.

Hirdetés

Miközben a Saints Row óriási csalódás, egy összecsapott, elsietett, hibákkal teli játék lett (feltehetően akkora költségvetésből, amiről az indie-k csak álmodhatnak), augusztus indie meglepetése, a Cult of the Lamb sorra gyűjti híveit, már túl van az egymillió eladott példányon. Tényleg érdemes néha-néha elmélyülni a független fejlesztők alkotásainak kínálatában, rejlenek ott igazi érdekességek.

Ebben a hónapban már sok nagy büdzséből készült, régóta várt játék fog befutni, de ezek között találunk majd néhány igazi érdekességet is. A cikk végére szokás szerint az októberre várható újdonságok listáját is odatettük, nézzétek át és kezdjetek el számolgatni, hogy jusson zsebpénz arra, ami igazán érdekel titeket.

Hirdetés

2022. szeptemberi megjelenések 1. hét

Gerda: A Flame in Winter - szeptember 1. - PC, Switch

A Dontnod (vagy újabban DON'T NOD) amellett, hogy remek kalandjátékokat készít, más fejlesztőket is fel szokott karolni. Most a PortaPlay játékát, a Gerda: A Flame in Wintert fogják kiadni, melyben a második világháború idejében fedezhetünk fel egy apró, frissen megszállt dán falut. A valós események által inspirált történet során megismerkedhetünk a környékbeliekkel, aki közül nem lesz mindenki barátságos, de ha ügyesen választjuk meg, mit mondunk a párbeszédek során, a kényelmetlen szituációkból is kidumálhatjuk magunkat.

The Last of Us: Part I - szeptember 2. - PS5 (PC később)

Sokan már közel tíz éve ismerik annak történetét, hogyan talált egymásra Joel és Ellie, a The Last of Us két főszereplője, de a Naughty Dog a második rész megjelenése után úgy gondolta, csak úgy lehet teljes az élmény a sorozattal újonnan ismerkedők számára, ha a két felvonás nagyjából hasonló szintet képvisel mind látványában, mind játékmenetében. A Part I alcímet viselő remake esetében felfrissítették a karaktermodelleket, feljavították a látványt, és új játékmechanikákat építettek be, így modernizálva a játékot, kihasználva a PlayStation 5 által kínált új lehetőségeket. A remake megjelenésének persze a konzolosok is örülhetnek, de igazán a PC-seknek lesz ez nagy élmény, akik várhatóan valamikor jövőre vághatnak bele a kalandba - ők talán az árat is indokoltabbnak fogják érezni.

JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R - szeptember 2. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Eredetileg 2013-ban érezte úgy a Namco Bandai (ma Bandai Namco), hogy szükség van egy JoJo verekedős játékra, amit először a japán, majd a nemzetközi piacon is útjára indított. A legnagyobb japán játékmagazin, a Famitsu a lehető legmagasabb pontot adta rá, nyugaton inkább 6-7 körüli pontszámokat ítéltek meg neki, de a fejlesztők igyekeztek gyorsan és alaposan javítani azokat a problémákat, amiket a kritikusok emlegettek. A remaster így már eleve jobb alapokról indulhat, de a javított játékmenetet átdolgozott egyjátékos módok, új mechanikák, karakterek és harcterek is érdekesebbé teszik.

LEGO Brawls - szeptember 2. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

A nem véres verekedős játékok egyre gyarapodó kínálatát most a korábban Apple Arcade-exkluzív LEGO Brawls fogja bővíteni, amiben álmaink LEGO harcosaival tehetjük helyre barátainkat vagy másokat online, 4v4-es vagy akár mindenki mindenki ellen harcokban. Mi határozhatjuk meg, milyen legyen a minifiguránk, akit aztán harcba küldünk, játékstílusunkhoz igazítva őt.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)