Hirdetés

Több mint egy tucat játék készül az Xbox Game Studiosnál

|

A jelek szerint tényleg vége annak az időszaknak, amikor bárki is azt mondhatta, nincs új játék Xboxra.

Hirdetés

Egy elbukott konzolgeneráció és jó pár elvesztegetett év után a Microsoft egy formabontó szolgáltatás, valamint agresszív stúdió- és kiadóvásárlási stratégia segítségével végre szabad szemmel is látható játékkatalógus építésébe kezdett, amely már nem csak és kizárólag a Forza a Gears és a Halo hármasából áll. Az Xbox Series X|S konzolok megjelenése óta olyan új IP-k láttak napvilágot több folytatás és spin-off (Age of Empires 4, Forza Horizon 5, Gears Tactics, Halo Infinite, Microsoft Flight Simulator, Minecraft Legends, Psychonauts 2) mellett, mint az As Dusk Falls, a Grounded és a Pentiment, valamint a Bethesda oldaláról a Deathloop, a Ghostwire: Tokyo, a Hi-Fi Rush, a Redfall és legutóbb a Starfield.

Idén még befut a Forza Motorsport rebootja a tizedik évfordulós Killer Instinct kíséretében, de már a 2024-es felhozatal is kezd összeállni. Eddig az Ara: History Untold, az Avowed, a Microsoft Flight Simulator 2024, a Senua's Saga: Hellblade 2 és a Towerborne került fel a listára, de ezeken túl is számos játék formálódik még a Phil Spencer vezette Microsoft Gaming égisze alatt.

Hirdetés

Nemrég felkerült a Microsoft Game Dev YouTube-csatornájára egy márciusi pódiumbeszélgetés, amire még a GDC-n került sor, és ebben ejtett szót arról Peter Wyse, az Xbox Game Studios kiadói szárnyának ügyvezetője, valamint Crystin Cox, üzletstratégiáért felelős igazgató, hogy jelen pillanatban is több mint egy tucat projekten dolgoznak, amelyek kivétel nélkül egyediek.

Sajnos nem tértek ki a részletekre, így nem világos, hogy hány, alkotás várhat még bejelentésre azokon túl, amelyek létezéséről (Age of Mythology: Retold, Clockwork Revolution, Contraband, Everwild, Fable, Hideo Kojima új játéka, Project: Mara, Project: Maverick, South of Midnight, The Outer World 2) már tudunk. Eközben nyilvánvalóan a Bethesda sem fog tétlenkedni, hivatalosan a The Elder Scrolls VI-ot, a Fallout 5-öt, a Wolfenstein III-at és a MachineGames Indiana Jones játékát jelentették be, vagy erősítették meg eddig. Mennyiségben tehát már az Activision Blizzard nélkül is kezd felzárkózni az Xbox, a kulcskérdés persze a minőség lesz, mely területen még mindig komoly deficittel küszködnek a redmondiak.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)