Hirdetés

Virtuális tömegtüntetés egy MMO-ban, Kínában.

|

A virtuális világ is tele van furcsa történetekkel - íme egy, és ismét Kínából.

Hirdetés

Hot Blooded Legend - mond ez a név bárkinek is bármit, Nem csoda, hiszen ez egy kínai MMO, ami csak Kínában volt népszerű.

Most azonban nemzetközi figyelmet kapott. Íme a történet:

Sok-sok évvel ezelőtt egy távoli földön létezett egy MMO. Hot Blooded Legend volt a címe. nagyon sokan imádták, mert jó volt... De ahogy teltek-múltak az évek, a játék lassan elnéptelenedett - jöttek újabb, nagyobb, érdekesebb MMO-k, azonban sok játékos szívében a Hot Blooded Legend mégis az "első", a "legjobb" maradt örökre. Mindeg nosztalgiával gondoltak életük első hősies MMO élményére. Aztán nemrégiben futótűzként terjedt a hír, hogy  a Legenda visszatér - azaz Hot Blooded Legend returns! Az egész kínai MMO gamer generáció szívében új remény dobbant - szeretett játékuk ismét elfoglalhatja helyét az MMO piac trónján.

Aztán amikor a játék elindult, a volt játékosok tömegével léptek be és azonnal meglepődtek - kiderült, hogy ez csak hangzatos reklám-mondatokkal támogatott visszaélés az egykori nagy névvel - egy gagyi, gyönge utánérzést adtak ki, aminek nem sok köze volt a régi, végtelenségig tisztelt nagy játékhoz - s az egész csak arról szól, hogy csaljanak ki pénzt a játékosokból. Az újrakiadók visszaéltek a játékosok bizalmával, nosztalgiájával és szeretetével - de a játékosok bedühödtek. Azonnal tiltakozásokat szerveztek különböző chatszobák és fórumok segítségével, avatarjaikkal elállták a játék városainak és főbb helyszíneinek bejáratait, hogy senki más ne juthasson be, (további képek a galériában) és folyamatosan hangosan kiabáltak jelszavakat.

Legend
Legend

A GM-ek is reagáltak - elkezdték a játékosokat szétdobálni a térképen, vagy bezárni a sötét-szobába, egy olyan virtuális helyre, ahonnan nincs kijárat - ez ugyanis a chat "szobája". De bármit tettek, ha 10 játékost kidobtak 20 jött helyettük, akik egyre hangosabban és durvábban tiltakoztak.

Idézetek a screenshotról:

"Adjátok vissza a Legendet, adjátok vissza a Legendet, adjátok vissza a Legendet, adjátok vissza a Legendet"

"Tiltakozunk, tiltakozunk, Becsaptak minket, Tiltakozunk, tiltakozunk"

" Ez a 2002-es Legend? Nem kéne olyannak lennie, mint az eredetinek? Becsaptatok minket! Addig állom el itt az utat, amig élek."

"Halál halál halál halál halál halál halál halál halál halál halál halál halál halál"

"Bojkottáljuk a shandát (kiadó). BMEG Chen Tianqiao (Shanda tulajdonos), halál Rád. Add vissza a Legendet nekünk"

Az eredeti játékban aki bátor volt, soakt harcolt, sokat kockáztatott az előre tudott lépni rangban, megbecsültségben - akár szerelmes is lehetett vagy meg is nősülhetett. A The Legend Returns (ez az új cím) telejsen szakított ezzel a rendszerrel, amit imádtak a játékosok, hiszen így valóban az jutott elöbbre, aki megérdemelte - ahogy a népmesékben is lenni szokott. A Shanda nevű kiadó pedig azt igérte a reklámjaiban, hogy a nosztalgia-játék méltó lesz "nagyszerű elődjéhez". Az új játékban akkor tud valaki előrejutni, ha valós pénzért dolgokat vesz a virtuális boltokban - magyarán itt egy virtuális világ, ahol szinte nem kell csinálni semmit: akinek van pénze, az előrejut - akkor miért hazudták azt, hogy ez a régi legenda újra-megszületése lesz? Nos ez volt az ok, ami miatt ez a nagyon kemény virtuális tiltakozás kitört.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)