Hirdetés

Maradék Activision-Blizzard részvényeit is eladta a Vivendi

|

Bár korábban az Activision-Blizzard többségi tulajdonosa volt a Vivendi, mára teljesen kiszálltak a jól menő kiadóból. A játékiparnak azért nem fordítottak hátat teljesen.

Hirdetés

Bár az Activision-Blizzard a pénzügyi adatai alapján kiválóan megy, ráadásul több különböző területen is terjeszkedik, a korábban többségi tulajdonosként jelenlévő francia Vivendi úgy döntött, maradék részét is eladja. Néhány éve már túladtak annyi részvényen, hogy csupán 5,7 százalékban birtokolták a kiadót, de most ezért a kis hányadért is komoly összeget kaptak.

A Vivendi azért döntött most a részvények eladása mellett, mert az értékük tavaly több mint 90 százalékkal nőtt. Ennek köszönhetően pedig az új, meg nem nevezett tulajdonostól 1,1 milliárd dollárt tudtak kérni értük, ráadásul egy letétből még 400 milliót visszakapott a francia cég a tranzakció során. A Universal Musicot is birtokló vállalat ezzel egyébként nem vonult ki teljesen a játékiparból, az utóbbi időkben ugyanis a Ubisoft és a Gameloft résztulajdonosai is lettek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)