Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter and the Half-Blood Prince kép

A Harry Potter könyvek őrületes világsikerét ismerve egyáltalán nem meglepő, hogy a filmváltozatok mellett minden egyes könyvnek elkészült a hivatalos játék-adaptációja, így hát a rajongók háromféleképpen is hódolhatnak kedvencüknek. A Harry Potter világához tökéletesen illeszkedő akció-kaland műfajban próbálkozó játékokat az EA Bright Light stúdiója a filmek készítőivel szoros együttműködésben fejleszti, ezért a játék követi a mozik, és elméletileg az egyes kötetek cselekményét is, megjelenési időpontja pedig szigorúan a filmek bemutatóihoz kötött. A hatodik mozifilm premierje előtt nem sokkal, 2009. július 3-án meg is érkezett a Harry Potter and the Half-Blood Prince játék, méghozzá PC, Xbox 360, és PS3 mellett Wii-re, PSP-re, DS-re és mobiltelefonra is. Harry és barátai immár hatodik éve koptatják a Roxfort padjait, és mostanra komolyan bedurvultak az események… Aki ismeri a könyveket, annak nem kell tovább mesélni, aki pedig nem, az kezdjen bele az olvasásba. A könyv(ek) beható ismerete a játék élvezhetősége szempontjából is fontos, mivel a történet sok részlete rejtve marad, és az előzményekre sem igazán derül fény. Ahogy a film, úgy a játék sztorija is egyre inkább távolodik a könyvtől, de ha ettől el tudunk vonatkoztatni, akkor a 6. rész is kitűnő szórakozást nyújt, és a hangulat is tökéletesen átjön. A pörgős, könnyed játékmenet során a könyvben szereplő legtöbb fontos dologgal megismerkedhetünk, és az oktató részek után Roxfortot teljesen szabadon bejárva teljesíthetjük a kalandokat. A fő szál linearitását remekül megtörik a bájitalfőzés, a párbaj és a kviddics minijátékok, valamint a címerek gyűjtögetése. Kalandjaink során Félig Fej Nélküli Nick-et hívhatjuk segítségül ha elakadunk, és immár nem csak Harry-t, hanem Ront és Ginnyt is irányíthatjuk - igaz, ők nem sok szerepet kapnak. A kissé nehézkes irányítás sajnos nem sokat fejlődött, de az előző részben is bizonyított grafikus motor még most is szép látványt varázsol elénk - bár 2009-ben a karakterek modellezése azért szebb is lehetne. Magyar szinkront nem kapunk, de ennek inkább csak örülhetünk, mert a remek angol szinkront szenzációs magyar feliratok kísérik, amelyek ráadásul a könyveket is műfordító Tóth Tamás Boldizsár munkáját dicsérik.


Bezárhat az EA Bright Light

Hír | 2011.10.15 17:28

A Bullfrog Productions-ként indult, szebb napokat is megélt EA Bright Light valószínűleg bezárásra kényszerül.

Harry Potter és a Félvér herceg - Teszt

Teszt | 2009.08.06 14:59

Varázslótanoncunknak meggyűlik a baja a mindenkivel, jól

Összesített brit toplista élén Harry Potterrel

Hír | 2009.07.20 16:40

Szerény kezdés után egészen a toplista csúcsáig küzdötte magát a Harry Potter and the Half-Blood Prince Nagy Britanniában.

Jövő heti játékmegjelenések

Hír | 2009.06.28 17:21

Akit érint - íme azon videó-játékok listája, amelyek jövő héten jelennek meg

Harry Potter And The Half Blood Prince demó

Hír | 2009.06.25 12:27

Letölthető és kipróbálható a Harry Potter And The Half-Blood Prince demója.

Harry Potter és a Félvér Herceg - Előbb játszunk, aztán mozizunk

Hír | 2009.05.14 16:21

A mozikban csak júliusban tekinthetjük meg Harry Potter legújabb kalandjait, de a játék már júniusban megérkezik.

Harry Potter and the Half-Blood Prince trailer

Hír | 2009.03.30 11:19

A Harry Potter és a Félvér Herceg mozifilm alapján készülő videójáték legújabb trailerét tekinthetitek meg.

Harry Potter and the Half-Blood Prince Teaser Trailer

Hír | 2008.07.31 21:47

Befutott az idei ősz egyik legjobban várt filmjének, a Harry Potter hatodik részének első kedvcsinálója.

Harry Potter and the Half-Blood Prince: az első trailer

Hír | 2008.07.06 10:38

Az Electronic Arts kiadta a Harry Potter and the Half-Blood Prince, a hatodik film adaptációjának első trailerét.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)