Hirdetés

Feltörték a Square Enix twitterét, és nem csak egyszerű csínyről volt szó

|

A tegnapi nap folyamán egyértelműen hackerektől származó üzenetek jelentek meg a Square Enix európai twitter oldalán, majd elkezdett csökkenni a követők száma.

Hirdetés

Mostanra ugyan helyreállt a rend, de tegnap valószínűleg volt egy pár izzadó homlok a Square Enixnél. Gyerekes hackereknek sikerült megszerezni az európai twitter fiók jelszavát (és a Just Cause fiókjáét is), és olyan üzeneteket posztolgattak, mint hogy a "a fifa szar", és hogy "ha nem nézel animét, mit művelsz az életeddel?". Ez csak az ügy egyik fele, valószínűleg mindenki levágta, mi történt, és alighanem az EA sem sértődött meg.

A nagyobb gond, hogy sorra tiltották le a felhasználókat, minek köszönhetően a követők száma kevesebb mint felére csökkent. Bár nálunk nem annyira népszerű, külföldön fontos az aktív twitter fiók, úgyhogy ha visszafordíthatatlan kárt okoznak, az eléggé fájt volna a Square-nek. Az ügynek mostanra szerencsére nincs nyoma, valószínűleg a Twitter emberei segítettek visszaállítani a korábbi állapotot, a Square pedig egy bocsánatkérő üzenetet tett közzé.

Érdemes megnézni egyébként a válaszokat, a World of Warcraft, az EA UK, a KONAMI Europe, a Capcom UK, és a Pro Evolution Soccer is kedves üzeneteket küldött.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)