Hirdetés

Történelmi shooterek szerelmesei menthetnek meg egy második világháborús múzeumot

|

Az szövetségesek egyik hadjáratának emléket állító holland múzeum a koronavírus miatt került bajba, azonban most a játékosok menthetik meg.

Hirdetés

Az Easy Company 506th PIR névre hallgató játékos klán tagjainak nem csak a taktikus történelmi lövöldék iránti rajongásban egyezik az ízlésük, hanem abban is, hogy elhivatottak, hogy fenntartsák az amerikai hadsereg 101-es légi szállítású (ejtőernyős) hadosztály emlékét. Most éppen egy múzeum megsegítésére szerveztek gyűjtést, amibe több videojátékfejlesztő is a segítségükre van.

Hirdetés

A klán vezetője, Nicholas Collins elmondta, hogy az egyik tagjuk említette meg, hogy Hollandiában, egészen pontosan Oosterbeekben található a Hartenstein hotel, ami múzeumként üzemel és a szövetséges erők ejtőernyőseinek állít emléket.

A múzeum nemrég esett át egy felújításon, viszont a koronavírus miatt semmi jegyeladásuk nem volt, így komoly anyagi gondokkal küzdenek. Az épület a második világháború alatt az 1-es Brit ejtőernyős hadosztály főhadiszállása volt, emellett feltűnt A híd túl messze van című filmben is.

Az Easy Company ezért létrehozott számukra egy GoFoundMe kampányt, melyben először 2000 eurót tűztek ki célul, majd ezt meghaladva az 5000 lett az új mérföldkő. Jelenleg több mint 7500 euró jött össze és további adományokat várnak, melyekkel életben tarthatják a múzeumot. Emellett társultak a Hell let Loose és a Post Scriptum taktikai shooterek fejlesztőivel, akik a hétvégén a hotelhez köthető eseményekkel hívják fel a figyelmet a gyűjtésre.

Ráadásul éppen tart egy 24 órás Twitch-közvetítés, melyben a játékon kívül beszélgetnek majd a múzeum kurátorával, bemutatnak bizonyos tárgyakat, melyeket a kiállításra látogatva tekinthetnénk meg, emellett minden órában kisorsolnak egy Hell let Loose és egy Post Scriptum kulcsot a nézők között. A további programjaikról és a gyűjtésről részletesen információkat az Easy Company honlapján találtok. 

Hatalmas respekt nekik, hogy megmutatják, a játékosok nem csak fórumokon fikázni és fenyegetőzni képesek, hanem igazi közösségként fellépni egy nemes ügyért. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)