Hirdetés

Újabb Twitch streamert tiltottak ki szexuális zaklatás vádjával

|

A korábbi profi Smash játékost, ZeRót e-sport csapata és több streaming platform is letiltotta, miután kiderült, hogy kiskorúakhoz közeledett nem épp megfelelő módon.

Hirdetés

A videojátékiparban jelenleg is folyik egy megtisztulási folyamat, a pár évvel ezelőtt Hollywoodban lezajlott eseményekhez hasonlóan, most itt is előállnak a szexuális zaklatások áldozatai, és nem vár lavinák indulnak meg ennek okán. A Dr Disrespect ügynek is lehet egy hasonló árnyalata, bár erre egyelőre nincsen komoly bizonyíték, az viszont tény, hogy egy újabb streamer karrierje ért a végére, amiért szexuálisan kihasznált fiatal lányokat.

Hirdetés

Gonzalo "ZeRo" Barios az előző évtized derekán volt kifejezetten ismert Smash 4 játékos, az utóbbi időkben pedig streameléssel kereste a kenyerét. Eleinte a YouTube-on és a Twitchen közvetített, később azonban exkluzív szerződést kötött a Facebookkal, emellett pedig tagja lett a Tempo Storm eSports csapatnak is. 

Július 3-én ZeRo bejelentette, hogy visszavonul minden bajnokságtól, és lemond minden szponzorációt, egy napra rá pedig a Facebook és e-sport csapata is szerződést bontott vele. Minderre azért került sor, mert kiderült, hogy a tartalomgyártó szexuálisan zaklatott kiskorúakat. A Tempo Storm csapat Twitteren is megerősítette, hogy emiatt tették ki Bariost a csapatból, és mielőbbi mentális felépülést kívánnak az áldozatainak:

Az ügy körülményeinek nyilvánosságra kerülése után a Twitch is letiltotta ZeRo csatornáját, így nem nagyon maradt platform, ahol folytathatja pályafutását. A közelmúltban egyébként több hasonló eset is napvilágot látott, láthatóan az elmúlt időszak botrányai már nem maradnak következmények nélkül. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)