Hirdetés

2023 legjobban várt filmjei 1. rész - A galaxis őrzőitől a Halálos irambanig

|

Két cikkbe zsúfoljuk a 2023-as év legvártabb mozis bemutatóit, ennek olvashatjátok most az első felét.

Hirdetés

Creed III.

Az első két részben színészként remekelő Michael B. Jordan a Creed III.-ban már rendezőként is bizonyíthat. A sztori szerint öt év telt el a második rész óta, Adonis Creed pedig a magánéletben és a bokszban is sikereket arat ezen időszak alatt. Visszatér azonban hosszú börtönbüntetése után egy gyerekkori barátja, és az egykori pajtások riválisok lesznek. Hát persze, hogy nézeteltérésüket végül a ringben rendezik majd le. Michael B. Jordan ellenfelét Jonathan Majors alakítja, szóval Majorsre nem csak A Hangya és a Darázs: Kvantumánia miatt lesz érdemes 2023-ban odafigyelni.

Dune: Part Two

Kérdéses volt, hogy elkészülhet-e a Dune: Part Two, de szerencsére a Warner végül zöld utat adott Denis Villeneuve filmje folyatásának. A második részben természetesen visszatérnek az eredeti gárda még élő karakterei, ismételten Timothée Chalamet alakítja Paul Atreidest, Zendaya pedig Chanit. Josh Brolin Gurney Halleck szerepében újrázhat, és a Harkonnenek sem maradnak ki a buliból: a bárót Stellan Skarsgård, Glossu Rabbant pedig Dave Bautista fogja megint eljátszani. Fontos új szereplő lesz IV. Shaddam császár, illetve a lánya, Irulan hercegnő. Az előbbi szerepében Christopher Walken, míg az utóbbiéban Florence Pugh lesz látható. Sok Dűne-rajongó várta már Rabban testvére, Feyd-Rautha Harkonnen felbukkanását, végre ez meg is történik, a szerepet Austin Butler kapta meg.

Hirdetés

Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

A Wizards of the Coast úgy érezte, ideje végleg elfeledtetni mindenkivel a korábbi meglehetősen pocsék filmes próbálkozásokat a méltán népszerű Dungeons & Dragons szerepjátékok kapcsán, és most már tényleg egy valóban nagyköltségvetésű, komoly szereplőgárdát felvonultató szuperprodukciót letenni az asztalra. 2023 márciusában pedig ki fog derülni, hogy a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület tényleg alkalmas-e erre a feladatra. Nagy nevekből nincs hiány, hiszen a filmben szerepelni fog többek között Chris Pine, Michelle Rodriguez és Hugh Grant is, de ez persze még egyáltalán nem garancia a sikerre. Az első előzetesek alapján viszont legalább a remény megvan arra, hogy valóban kapni fogunk egy szórakoztató, humoros és látványos fantasyt. Többre talán ezúttal nincs is szükség.

Flash - A Villám

Nem csak a második Aquaman film bemutatóját tologatja hosszú ideje a Warner, a Flash mozi sem akar megérkezni. Ehhez nyilván az is nagyban hozzájárul, hogy a címszereplő, Ezra Miller módszeresen dolgozott azon az elmúlt hónapokban, hogy teljesen ellehetetlenítse magát a filmvilágban, és így a Flash producereit is kellemetlen helyzetbe hozza. A végtelenségig azért nem lehet húzni a premiert, ezt ha minden jól megy, 2023 júniusában már meg is lépi a Warner. Kérdéses, itt mennyire szólnak bele az eredeti tervekbe Gunn víziói. Elvileg forgattak egy Superman cameót ehhez a filmhez is Henry Cavill-lel, sőt még Gal Gadottal is, de ezek Gunn újratervezését követően mégsem kerülnek be a Flashbe, szóval az Acélembert és Wonder Womant sem fogjuk itt látni. Batmanből viszont egyből kettő is érkezik: Ben Affleck mellett Michael Keaton is denevérjelmezbe fog bújni ebben a DC-s multiverzumot bemutató kalandban. Sasha Calle Supergirl-ként debütálhat, Michael Shannon pedig valahogy Zod tábornok szerepében tér majd vissza. A párhuzamos világok koncepciója végtelen lehetőséget ad az alkotóknak, reméljük ezzel tud is élni Andy Muschietti rendező.

Gran Turismo

Nagyon sok Sony-videojáték kap majd filmes vagy sorozatos feldolgozást a közeljövőben, hiszen készül a Days Gone, a Ghost of Tsushima, a Gravity Rush és a Jak and Daxter mozifilm, januárban jön az HBO-féle The Last of Us sorozat, a Peacock szállítja majd a Twisted Metal szériát, az Amazon Prime Video egy God of War-, a Netflix pedig egy Horizon Zero Dawn sorozaton dolgozik. Mindezeken felül pedig jön a 2023 augusztusában az egyik legfurább ötlet, a Gran Turismo film. Ez a mozi ugyanis valós eseményeken alapul, egy fiatal Gran Turismo-játékos életét dolgozza fel, aki végül ténylegesen versenypilóta lett. Olyan sztárok szerepelnek majd a filmben, mint David Harbour vagy Orlando Bloom, a rendezést pedig Neill Blomkamp vállalta magára. Valljuk be, ez eddig egyáltalán nem hangzik rosszul.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Halálos iramban 10.

Tény, hogy a Halálos iramban széria nem az intellektuális szórakozás magasiskolája, de azt sem lehet elvitatni, hogy a sorozat részei csillagászati összegeket tudnak kitermelni, hatalmas nézőközönséget vonzanak be a vetítőtermekbe. És minden bizonnyal nem lesz ez másként a tizedik felvonás esetében sem. A tizedik menetben Jason Momoa kapta meg a főgonosz szerepét, de szerepelni fog benne például Brie Larson is. Mondanunk sem kell, hogy a teljes régi banda újra volán mögé ül, itt lesz Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang és Michael Rooker, de még Charlize Theron is. A filmet eredetileg Justin Lin rendezte volna, de kreatív nézeteltérésekre hivatkozva távozott, és csak producerként segítette a munkálatokat, helyét Louis Leterrier vette át. Nem ez lesz még egyébként Dominic Torettóék utolsó kalandja, a 11. résszel fog csak lezárulni a teljes széria.

Ez volt most a 2023-as gyűjtésünk első etapja, de nem kell sokáig várnotok a folytatásra, holnap már érkezik is a második rész, benne ugyanennyi 2023-as mozival. 

Ti mit vártok ezek közül?

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)