Hirdetés

A Watchmen Rorschachja saját spin-off sorozatot kap

|

35 évvel az eredeti Watchmen után veszi fel a cselekmény fonalát az új DC Comics képregénysorozat.

Hirdetés

A DC Comics nemrég bejelentette, hogy Tom King, Jorge Fornés, Dave Stewart és Clayton Cowle alkotók egy nemes egyszerűséggel csak Rorschach címmel érkező Watchmen spin-off képregénysorozaton dolgoznak. A jelenlegi tervek szerint egy 12 részes minisorozat készülhet el.

Hirdetés

Tom King író elmondta, hogy a Rorschach képregény az HBO-féle Watchmen tévésorozathoz, és az eredeti Watchmen képregényekhez hasonlóan egy erősen politikai töltetű alkotás lesz. Úgy fogalmazott, hogy egy haraggal teli műről van szó. Szerinte napjainkban mindannyian tele vagyunk dühvel, és kezdenünk kellene ezzel valamit. 

Az új képregény hivatalos szinopszisa a következőképpen hangzik: 

"35 év telt el azóta, hogy Ozymandiasról kiderült, egy óriási telepatikus tintahalat dobott le New York városára, melynek következtében ezrek meghaltak, és végleg megrendült a bizalom a szuperhősökben. A Minutemen csapat eltűnt, már csak az emlékük él tovább. Különösen igaz ez a hírhedt Rorschachra, akiből kulturális ikon vált, miután Dr. Manhattan elporlasztotta őt. Lehet, hogy Rorschach igazat beszélt, de ő semmiképp sem volt hős...

Tehát mit jelenthet az, hogy Rorschach ismét felbukkan egy orgyilkoscsoport részeként, és megpróbálja megölni az első elnökjelöltet, aki évtizedek óta először indul eséllyel Robert Redford ellen? Kövesd nyomon egy elszánt detektív kalandjait, aki visszautazik az időben, hogy felfedje a jövendőbeli gyilkosok kilétét és indítékát, közben pedig mélyre merül az idegen inváziókról szőtt összeesküvések, kegyvesztettség, jótét lelkek, misztikus látomások és igen, a képregények világába."

Pár képet már most is tudunk mutatni a készülő képregényes minisorozatból.

Nem biztos egyébként, hogy a bejelentésnek minden Watchmen-rajongó örülni fog, elvégre nagyon sokan úgy gondolják (köztük az eredeti képregények szerzője, Alan Moore is), hogy egyáltalán nem kéne piszkálni ezt a klasszikust. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)