Hirdetés

Így kerülik meg a koronavírus kapcsán hozott szigorításokat a mozik

|

A Cinema City 19-re lapot húz: egy vetítésre maximum 99-en vásárolhatnak vagy foglalhatnak jegyet, emellett a mozihálózat fokozott higiéniai lépéseket vezetett be. A többi mozinál is igyekeznek minimalizálni a veszteségeket, de kérdés, hogy ez jó ötlet-e.

Hirdetés

Frissítve: A trükk nem jött be, minden mozinak be kell zárnia.

Korábban írtuk: Tegnap jelentette be a kormány, hogy óvintézkedéseket vezetnek be a COVID-19, ismertebb nevén, a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, így betiltották a 100 főnél nagyobb beltéri, és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket, eseményeket. Ennek hatására rengeteg haza szórakoztatóipari egység döntött úgy, hogy elhalasztják előadásaikat, a legnagyobb hazai mozik azonban korlátozott létszámú vetítések mellett tovább működnek. 

Hirdetés

A Cinema City közleményében az olvasható, hogy mostantól mindössze 99 fő vásárolhat jegyet egy vetítésre, ezután automatikusan lezárják a jegyek értékesítését. Ez azt jelenti, hogy a weboldalon továbbra is megválthatjuk jegyünket egy előadásra, ha elég gyorsak vagyunk és beleférünk a létszámkeretbe.

Nem csak a Cinema City folytatja a vetítéseket: mind a Pólus Mozi, mind a Sugár Mozi alkalmazza a fent említett módszert. A Bem Mozi mindössze egy vetítőteremmel rendelkezik, melynek befogadóképessége nem haladja meg a száz főt, így itt is folytatódnak a vetítések. 

Több nagy budapesti moziról (Corvin, Toldi, Puskin, Művész, Tabán, Kino) egyelőre nincs hír, de sok helyen vált elérhetetlenné az online jegyfoglalás, tehát valószínű, hogy akadnak olyanok, akik nem kockáztatnak inkább, ami lehet, hogy a járvány gyors terjedésének kockázatait tekintve egyelőre észszerűbb döntésnek tűnik.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)