Hirdetés

George Lucas még azután is változtatott a Star Wars: A Birodalom visszavág végén, hogy az a mozikba került

|

Ha egy Star Wars jelenetet rendbe kell tenni, akkor annak az sem szabhat gátat, ha már megy a mozikban - legalábbis annak idején Lucas utólag patchelte A Birodalom visszavágot.

Hirdetés

Manapság sem szokatlan jelenség, hogy ha egy rendező vagy egy stúdió nem elégedett egy adott filmmel a vágási munkálatok után, akkor bizonyos jeleneteket újraforgatnak. Arra azonban már sokkal kevesebb példát találni, hogy valaki úgy rendelje ezeket az utómunkákat, hogy a film már egyes mozikban a pörög a nézők előtt - márpedig George Lucas ezt is elérte A Birodalom visszavág esetében. 

Hirdetés

A történet 1980-ból származik, amikor is mozikba került a második Star Wars film, mely bebizonyította, hogy a messzi-messzi galaxisban több van, mint egy egyszeri siker. Viszont George Lucas nem volt elégedett a film végével, amikor is Luke és Leia a lázadók egyik hajóján vannak, miközben Lando és Chewbacca a Millenium Falcon fedélzetén elindulnak, hogy kiszabadítsák Han Solót Jabba fogságából. 

Lucas szerint nem volt teljesen egyértelmű a nézők számára, hogy Luke és Leia egy másik űrhajón tartózkodik, mint Landóék, így felhívta a Star Wars filmek effektjeiért felelős ILM vezetőjét, Tom Smith-t, hogy szükség lenne még némi változtatásra. Smith-t elmondása szerint teljesen lesokkolta, hogy a Star Wars atyja a premier után akar változtatni a filmen, de az azzal nyugtatta meg, hogy még nem játssza minden mozi a Star Wars: A Birodalom visszavágot, tehát ez nem is akkora gond. 

Ezután több képsor bekerült a filmbe, mely a lázadó flottát mutatja, valamint azt, ahogy Luke és Leia az egészségügyi állomás ablakából nézi, ahogy távolodik a Millenium Falcon - ezzel eloszlatva minden kételyt, hogy hol is tartózkodnak éppen. Ez lett a végeredmény, ha valaki nem tudná fejből felidézni:

Fontos megjegyezni azt is, hogy nem Lucas volt a Star Wars: A Birodalom visszavág rendezője, hanem Irvin Kershner, de mint a Lucasfilm feje, hatalmas befolyással bírt, amit az is mutat, hogy premier után is el tudta érni a változtatást. Aztán persze később ezek a változtatások egészen merész szokássá váltak, de ezt jól tudja mindenki, aki megélte a klasszikus trilógia "evolúcióját".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)