Hirdetés

A The Walking Dead képregények atyja elárulta, honnan származik a zombi-vírus

|

A képregény tavaly lezárult, de soha sem derült ki, hogy mi is volt a kiváltó ok az apokalipszis mögött, így a szerző most kínált egy megoldást.

Hirdetés

A képregényként indult The Walking Dead popkultúrális alapkővé vált az évek során, hiszen a történet nagy sikerű sorozatok és játékok alapjául szolgált, és nehéz olyan embert találni, aki ne futott volna bele valamilyen formában az élőholtak által romba döntött civilizációba. Annak ellenére, hogy egy több műfajon átívelő, kiterjedt világról beszélünk, arra még nem kaptunk választ, hogy egészen pontosan honnan indult ki az apokalipszis, mi támasztotta föl az első halottat. 

Hirdetés

Tavaly nyáron végül lezárult a képregény története, de akik arra vártak, hogy valamilyen választ kapunk arra, honnan indult minden, annak csalódnia kellett. Robert Kirkman, a The Walking Dead atyja most a Twitteren válaszolta meg a sokak által feltett kérdést, erre az indokra viszont kevesen számítottak: űrspórák.

Kirkman korábban sokszor nyilatkozta, hogy szerinte nem fontos, hogy honnan indult a vírus, hiszen a tény, hogy tudják, mi okozta a helyzetüket, nem sokat adna hozzá a szereplők életéhez, nem ezen van a hangsúly. Az űrből származó anyag hatására létrejött zombik egyébként George A. Romero ikonikus Az élőhalottak éjszakája című mozijában is feltűnik, melynek folytatásához Kirkman is készített vázlatokat.

Érdekességként azt is meg lehet említeni, hogy amikor kiadót keresve az Image Comicshoz vitte történetét, akkor azt hazudta nekik, hogy a zombi-vírust az űrből származó idegenek terjesztették el a földön, hogy meggyengítsék a civilizációt, mielőtt leigázzák az emberiséget.

Persze az is lehetséges, hogy a legendás képregények szerzője mindössze csak poénkodik, mivel megunta a kérdezősködést, és igazából örökké rejtély marad a zombik eredete. Mi erre tennénk komolyabb tétet, de megfogadtuk, hogy többet nem fogadunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)