Hirdetés

Vlagyimir Putyin váratlanul védelmébe vette a Harry Potter könyvek szerzőjét

|

J. K. Rowling azonban nem kér abból, hogy az Ukrajna ellen háborút indító orosz elnök kiálljon mellette.

Hirdetés

Mint ismeretes, J. K. Rowling alaposan megbolygatta a darázsfészket, amikor olyan kijelentéseket tett, amelyek nem tetszettek a transzneműek közösségének, sem pedig támogatóiknak, és ezért a elsősorban a közösségi médiában komoly kampány indult ellene az ún. cancel culture jegyében, de többek között Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint is elhatárolódott tőle.

A transzfóbiával vádolt és emiatt sokat kritizált írónőt azonban védelmébe vette Robbie Coltrane és Eddie Izzard is, valamint nem egy feminista, tehát nem beszélhetünk arról, hogy "mindenki" hátat fordított volna neki. Újabban pedig a világ egyik legbefolyásosabb embere is kiállt mellette, noha ez Rowlingot aligha tette boldoggá.

Hirdetés

Vlagyimir Putyin nem sokkal ezelőtt az orosz kultúra jeles képviselőivel beszélt arról, hogy a Nyugat mindent megtesz kultúrájuk eltörléséért. Ezt arra alapozza, hogy a háború kitörése óta jó néhány eseményt lemondtak a nyugati országokban, amelyeken valamely orosz művész vett volna részt, de egyes klasszikus darabokat sem visznek színpadra, illetve adnak elő. Az orosz elnök párhuzamot vont a jelenség és J. K. Rowling esete között.

Az összehasonlítástól cseppet sem elragadtatott írónő Alexej Navalnij, bebörtönzött ellenzéki politikus képét megosztva reagált erre a Twitteren. Szerinte nem biztos, hogy azoknak kellene kritikával illetniük az eltörlés kultúráját, akik börtönbe vetik és megmérgezik kritikusaikat, vagy jelenleg is civileket mészárolnak le azért, mert ellenállnak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)