Hirdetés

A füles, ami háromszor akkorát szól

|

Az EKSA gaming headset egyik jó tulajdonsága, hogy hangzását a tartalomhoz igazítja - és nem szoftveres átveréssel!

Nincs a világon egyetlen ember sem, aki meg tudja pontosan mondani, hányféle gamer headset közül tudunk választani. Az általában fekete-piros színű fejhallgatók között rengeteg bóvli akad, de van jó pár kiváló vétel is, amelyek zenehallgatásra sem utolsók. Az árak széles skálán mozognak, de hiába a menő nevek, a vad dizájn és sokszor hajmeresztően magas árak, igazán látványos újdonsággal, egyedi megoldással csak nagyon kevés példány büszkélkedhet.

Ha még azt is hozzávesszük, hogy vajon az az újítás hasznos-e, a kínálat tényleg csupán pár darabra csökken. Pedig van még hová fejlődni, rengeteg területen tudunk elképzelni javulást, legyen szó a strapabíróságról, kényelemről vagy persze a hangzásról és extra funkciókról.

Hirdetés

Az EKSA most valami egészen meglepőt húzott, méghozzá a saját fülünkkel is megtapasztaltuk, hogy ez nem csupán ígéret.

Mérnökök cége

Az EKSA név lehet, hogy nem mindenkinek cseng ismerősen, ám a OneOdio már annál inkább. A kínai illetőségű céget lelkes, elhivatott és rendkívül tapasztalt mérnökök viszik vállukon, így nem is kérdés, hogy az elsődleges szempont, hogy a felhasználót nem átverni, hanem lenyűgözni kell - no nem üres marketinglufikkal, hanem jó termékekkel. Az EKSA a OneOdio gaming márkája, és mint ilyen, nem éppen a DJ-k és audiofilek számára fontos funkciók kaptak nagy hangsúlyt fejhallgatóiknál. Ez persze nem jelenti azt, hogy új, innovatív megoldások ne jelenhetnének meg itt, sőt!

EKSA StarEngine X

A cég legújabb gamer headsete több tekintetben is meglepő. A robusztus kialakítás még nem tartozik ezek közé, ahogy azon sem lepődtünk meg, hogy a nagy méret ellenére a memóriahabos fül- és pánt-párnákkal a kényelem is megfelelő akár huzamosabb viseletnél sem. Az egypántos headset előnye, hogy vezeték nélküli. Ehhez azonban nem a rossz hangminőségre képes BT-t, vagy a megbízhatatlan, mindenki által használt 2,4 GHz-es, hanem a sokkal kevésbé terhelt és nagyobb sávszélességet biztosító

5,8 GHz-es frekvenciát használja.

A gépedbe vagy játékkonzolodba, esetleg mobilodba egy miniatűr, Type-C-s csatlakozót kell helyezned, de például PC-knél kapóra jöhet, hogy hagyományos USB-átalakítót is találsz a dobozban. Az 5,8 GHz-en dolgozó Lightningbolt technológia segítségével a zavar sokkal kisebb, ráadásul a nagy sávszélességnek köszönhetően akár 4096 Kb/s-os zene is átküldhető a fejhallgatónak. Ez kiváló hangminőséget garantál, sőt, nem is fogyaszt sokat - egy töltéssel 25 órát használhatod az EKSA StarEngine X-et.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A dizájn részeként a kagylók külső felébe rejtett LED-világítás abszolút gamer funkció, de azért lekapcsolható. Ez látványos, ám a praktikusságnál maradva meg kell említenünk, hogy lemerüléskor vezetékes kapcsolatot is támogat a fejhallgató, így Type-C-n csatlakoztathatod rá bármely, ezzel kompatibilis eszközöd.

És akkor essen szó a hangzásról is. Óriási, 50 mm-es hangszórók és a duplakamrás kialakítás jellemzi a StarEngine X-et, ami zárt rendszerű, vagyis nem hallatszik ki, amit éppen hallgatsz. A hangzás minden felhasználási területen másképp ideális, ezzel pedig a tervezők is pontosan tisztában voltak. Éppen ezért ezt a fejhallgatót egy extra gombbal is felszerelték a digitális hangerőszabályzó és a mikrofon-némító között. Mindössze egyetlen gombnyomás, és a hangzás markánsan megváltozik attól függően, hogy mely üzemmódot választod. Ha játszanál, a gamer mód rengeteg basszussal, dinamikával, széles színpadképpel szólal meg. Ha filmnézést választasz, hatalmas erejű basszus, jól kiemelt párbeszédek jellemzik a hangzást, míg zenehallgatásnál mérsékelt basszus, kiegyensúlyozott hangzás, tiszta magasak lesznek jellemzők a StarEngine X-re.

Miután gaming headsetről van szó, a lecsatolható mikrofon sem maradt ki, ami irányítottan a szád felé érzékeny, ám emellett EKSA VoicePure ENC technológiával is meg lett támogatva. Ez kiemeli a hangodat és gondoskodik róla, hogy zajmentesen, tisztán érthető legyen minden hallgató számára.

Bármire kapható

Az EKSA StarEngine X a maga 5,8 GHz-es kapcsolódási technológiájával, többféle hangzásképével, világításával, extra szolgáltatásaival és robusztus felépítésével 109 Euróért lesz megvásárolható már idén ősszel. A kompatibilitással nem lesz gondod, PC mellett Nintendo Switch, PS4, PS5 és mobil is rákapcsolható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)