Hirdetés

14 éve nem rajtolt ilyen gyengén Call of Duty, mint most a Vanguard

|

Már a tavalyi Black Ops Cold Warhoz képest is 40 százalékos a visszaesés.

Hirdetés

Kétséges, hogy euforikus hangulat uralkodna az idén botrányt botrányra halmozó Activision Blizzard főhadiszállásán, miután befutottak a Call of Duty: Vanguard megjelenését követő első adatok. Bár talán nem érte a vezetést készületlenül a visszaesés mértéke, amennyiben azt már az előrendelések is jelezték.

Hogy mire fogják majd a várakozáson aluli teljesítményt, amikor legközelebb beszámolnak a részvényeseknek, nem tudhatjuk, de szinte biztosan előkerül majd a koronavírus bűnbakként. Holott nem kizárt, hogy rosszul mérték fel a második világháborús téma népszerűségét, vagy ami még valószínűbb, a potenciális vásárlók úgy vélik (például a próbakörök alapján), hogy a Vanguard nem elég jó nekik.

Hirdetés

Igaz, hogy egyelőre csak az Egyesült Királyságból vannak adataink, de már a múltban is jobbára a nemzetközi trendeknek megfelelően alakultak az eladások a szigetországban. A pontos számokat nem hozták nyilvánosságra, csupán az arányokat ismerjük, márpedig ezek aggodalomra adnak okot a Call of Duty jövöjét illetően: a Vanguardból dobozos kiadásából 26, digitális verziójából 44, összesen 40 százalékkal kevesebb fogyott ugyanannyi idő alatt, mint a tavalyi Black Ops Cold Warból.

A széria csúcstartója, a Black Ops II 200 százalékot vert rá a Vanguardra, de még a lesajnált Ghost és Infinite Warfare is felül tudta múlni 52, illetve 14 százalékkal. Sőt, egészen a 2007-es Call of Duty 4: Modern Warfare-ig kell visszamennünk az időben, ha olyan epizódot keresünk a franchise fősodrából, amelyik gyengébben nyitott, mint a Vanguard. Sokat elárul azonban erről az évről, hogy még így is a második legerősebb rajtnak számít az Egyesült Királyságban, csupán a FIFA 22 vonzott több vásárlót.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)