Hirdetés

A Borderlands fejlesztőjét is eladhatja az Embracer Group

|

Sajtóértesülések szerint már nagyon közel van a megállapodás a stúdiót a bezárástól megmentő befektetővel.

Hirdetés

Három évvel azután, hogy 1,3 milliárd dollárért felvásárolta a Brothers in Arms és Borderlands sorozatok, valamint az utóbbi vadhajtásának tekinthető Tiny Tina's Wonderlands mögött álló Gearbox Software-t, az Embracer Group továbbértékesítheti a túlélése érdekében. A svéd konglomerátum minden koncepciót nélkülöző (mindenre lecsapott, ami eladó volt) terjeszkedésének tavaly nyáron vetett véget egy az utolsó pillanatban kútba esett üzlet. Miután a szaúdiak kétmilliárd dolláros tőkeinjekciójára keresztet vethetett, a pániküzemmódba kapcsolt vezetőség leépítésekről, fejlesztés alatt álló játékok törléséről, valamint stúdiók bezárásáról és eladásáról döntött.

A Saints Row szériát jegyző Volition nem kapott esélyt a felszínen maradásra, és úgy fest, hogy a Piranha Bytes számára is lefőtt a kávé. Ezzel szemben viszont ha áron alul is, de minden jel szerint vevőre talált a Saber Interactive egy privát befektetői csoport személyében.

Hirdetés

Hasonló menekülőút nyílhatott meg az 1300 alkalmazottat foglalkoztató Gearbox Software előtt - állítja a névtelen forrásokra támaszkodó Kotaku. A portál értesülései szerint Randy Pitchford, a stúdió társalapítója és ügyvezetője állománygyűlést hívott össze a héten, és ott arról tájékoztatta a kollégákat, hogy döntés született a Gearbox jövőjéről, minek részleteit márciusban fogják ismertetni. Korábban Pitchford három lehetséges forgatókönyvet vázolt fel: maradnak az Embracer ernyője alatt, felvásárolja őket egy harmadik fél, vagy kivásárolják saját magukat, és függetlenként folytatják.

A Kotaku úgy tudja, hogy a második opció nyert, és már nagyon közel a megállapodás az új tulajdonossal. Az iméntiek valóságtartamáról megkérdezett CEO nem zárkózott el a kommentár elől, de nyilatkozatában nem erősítette meg a sajtóban keringő pletykákat, ugyanakkor nem is cáfolta azokat.

"Örülök, hogy az esetleges terveink kellően érdekesek ahhoz, hogy írjanak rólunk az olvasóiknak. Megtisztelő, hogy a vállalatunk pletykák, spekulációk és viták tárgya lehet. Ahogy mindig, úgy a továbbiakban is örömmel adunk majd hírt új fejleményekről és projektekről, ha lesz mit megosztanunk a nyilvánossággal, miközben keményen fáradozunk célunk megvalósításán, azaz az egész világ szórakoztatásán."

Elvileg idő kérdése csupán, és kiderül, mi igaz a sajtóértesülésekből, és valóban megmenekül-e a Gearbox az egyre inkább süllyedő hajó benyomását keltő Embracer Group karmaiból, amelynél még ezután is ott marad a THQ Nordic, a Plaion, valamint a Crystal Dynamicset és az Eidos-Montréalt tömörítő CDE Entertainment.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)