Hirdetés

Fontos átszervezéseket hajtott végre a Microsoft az Activisionnél és a Bethesdánál

|

Gőzerővel zajlik az új vezetési struktúra kialakítása a Microsoft Gaming háza táján.

Hirdetés

Több mint egy évig húzódott a Microsoft és a világszerte vizsgálódó versenyhatóságok huzavonája, ám végül az utolsó szerv is rábólintott az Activision Blizzard King felvásárlására, ami természetesen személyi változásokat is hoz a vállalat működésében.

Az még októberben vált hivatalossá, hogy a Activision bekebelezésével 2024 januárjától távozik a játékosok körében nem túl közkedvelt eddigi vezető, Bobby Kotick, most pedig újabb átszervezésekre derült fény, amelyek a 2021-ben felvásárolt Bethesdát is érintik.

A The Verge ugyanis kiszivárgott belsős memók alapján arról ír, hogy december végén elhagyja a céget a Blizzard és a King igazgatótanácsi elnöke, Humam Skhini, január végén pedig az Activision Blizzard korábbi kommunikációs igazgatója, Lulu Meservey áll tovább. Ezt követően márciusban újabb távozásokra kerül sor, köztük Thomas Tippl-lel, az Activision Blizzard igazgatótanácsi alelnökével.

Hirdetés

Ami pedig a Bethesdát és a felette álló ZeniMax Mediát illeti, ezek élére azt a Jill Brafet nevezték ki, aki korábban az integrálásukért felelt a Microsoft Gamingbe.

A tápláléklánc csúcsán természetesen továbbra is az utóbbi vezérigazgatója, Phil Spencer áll majd, valamint a neki jelentő Matt Booty, aki a Microsoft az októberi átszervezése óta egy személyben felel a vállalathoz tartozó stúdiókért és tartalmakért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)