Hirdetés

Ezek voltak 2020 legjobb játékai szerintetek

|

Idén is a ti voksaitok döntöttek a sorrendről, ahogy az utóbbi években minden alkalommal.

Hirdetés

Legjobb verseny- vagy sportjáték

Pár év alatt nagyot fordult a világ, volt idő, amikor bármit is indítottunk ellene, az aktuális FIFA röhögve verte a mezőnyt, most ellenben ott árválkodik tornasor legvégén úgy, hogy még a voksok tizedét sem sikerült begyűjtenie. Lényegesen több játékost érdekelt, hogy milyen az élet négy keréken, így az identitását kereső Project Cars 3, a csonka szezon dacára is kiadott F1 2020, valamint a generációváltásra időzített DiRT 5 is megelőzte a labdakergetést. Meglepetésre azonban a felsoroltak egyike sem foglalhatta el a dobogó legfelső fokát, ugyanis hiába adtak bele mindent, nem bírta a nosztalgia elsöprő erejével. Márpedig a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 ismét menővé tette a gördeszkázást, amire nagyon-nagyon régóta vártunk.

Hirdetés

Legjobb folyamatosan frissülő játék

E kategória legtöbb jelöltje már jó ideje gyűjti magának a rajongókat, és hosszú - nem ritkán kacskaringós - utat járt be, mire elérte mostani állapotát. Jellemzően meghatározott témákra felfűzött szezonális tartalmak, hosszabb-rövidebb ideig elérhető közösségi események űzik messzire a monotónia veszélyét. Ha nem így lenne, már rég ráunt volna a közönség a kiadójától megszabadult és üzleti modellt váltott Destiny 2-re, a Fortnite-ra, és az Epic Games pénznyomdáját egyelőre hiábavalóan megelőzni igyekvő Apex Legendsre is. Mindazonáltal veszíthettek valamennyit a vonzerejükből, mert az említett címek helyett a sírból visszahozott No Man's Sky vívott fej-fej melletti küzdelmet az ingyenesen játszható Call of Duty: Warzone-nal. Véghül, ha kevéssel is, de a battle royale műfaj új üdvöskéje kerekedett felül a világűr felfedezése által nyújtott kihívásokon.

Legjobb kiegészítő/DLC

Ezt a trófeát rendszeresen megkaparintja a World of Warcraft adott évben piacra dobott bővítménye, ugyanakkor mindig érdekes következtetéseket vonhatunk le abból, hogy melyik játéknak sikerül versenyre késztetnie a történelem legsikeresebb havidíjas MMO-ját. A Tetris Effectet többjátékos móddal feldobó Connect (3,5%) hamar kapitulált, és igazából a The Elder Scrolls Online: Greymoor (10,3%) sem húzta olyan sokáig, mint reméltük. Miután pedig egyértelművé vált, hogy a Peril on Gorgon, a The Outer Worlds első kiegészítője csak bronzzal vigasztalódhat, nem maradt más talpon, mint a kettévágott Doom Eternal: The Ancient Gods első fele. Bár végül nem sikerült neki a bravúr, voltak pillanatok a szavazás időtartama alatt, amikor úgy nézett ki, hogy a Shadowlands marad alul.

Legjobb VR-játék

Továbbra is kínzó lassúsággal zajlik a VR térhódítása, ami elsősorban a headsetek árával indokolható, de persze annak a visszatartó hatását sem szabad lebecsülni, hogy még mindig kevés játék láttán szökken szárba az emberben a birtoklási vágy. 2020 azonban vízválasztónak bizonyulhat. Biztosak vagyunk benne, hogy bármelyik másik évben elsöprő fölénnyel nyertek volna a Star Wars Squadrons űrcsatái, de nem akkor, amikor évtizedes tetszhalott állapotából visszatér a Steamet üzemeltető Valve sikereit megalapozó Half-Life. Emiatt az Alyx annyi szavazatot kapott, hogy ha összefognának az X-szárnyúak és TIE vadászok, az Iron Man VR (5,6%) Tony Starkjával, a Medal of Honor: Above and Beyond háborús hőseivel (4,7%) és a The Walking Dead: Saints & Sinners (3,3%) összes kóborlójával, még akkor is csak a kudarc lehetne osztályrészük.

Legjobb családi játék

Nem érezzük magunkat arra felhatalmazva, hogy életviteli tanácsokkal lássunk el benneteket, ám ettől még úgy gondoljuk, hogy bizonyos játékok alkalmatlanok arra, hogy gyerekeinket, fiatalabb rokonainkat bevezessük a videojátékok világába, vagy már bőven felnőttkorú, ám a billentyűzettől, egértől és kontrollertől idegenkedő családtagjainknak megmutassuk, miért is választottuk ezt a hobbit. A kiterjesztett valóságot a kézzel fogható játékokkal kombináló Mario Kart Live: Home Circuittal és a bennünk szunnyadó kreativitást lángra lobbantó Dreamsszel kapcsolatban azonban nincsenek ilyen félelmeink. Ugyanígy képes elvarázsolni kicsiket és nagyokat a Sackboy: A Big Adventure, az Animal Crossing: New Horizons és az utóbbiak mindegyikét leköröző Fall Guys, amelyért még azok is tudnak lelkesedni, akik egyébként a hátuk közepére kívánják a battle royale játékokat.

A cikknek még nincs vége, az eredményismertető folytatódik a következő oldalon!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)