Hirdetés

Ha felhőalapú játékokról van szó, akkor a legtöbben az előfizetéses modellt preferálnák

|

Egy kutatás szerint a Netflix-szerű megoldás jön be az embereknek, és csak kevesen fizetnének külön-külön a játékokért.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy nemsokára új vetélytársat kapnak a PC-k és a konzolok, mivel többféle játékstreaming szolgáltatás is készül már, köztük például az ígéretesnek tűnő Google Stadia. Egy ilyen újfajta élmény esetében pedig valószínűleg a játékvásárlási szokások is meg fognak változni.

Hirdetés

A Broadband Genie és a Eurogamer végzett nemrég egy közvélemény-kutatást, amelynek első felét már korábban közzétették. Ebből az derült ki, hogy a 3142 megkérdezett túlnyomó része, egészen pontosan 83%-a érdeklődik a különféle streaming szolgáltatások iránt. Most pedig elérhetővé vált a kutatás második fele, amiből szintén érdekes dolgokat tudhattunk meg.

A srácok például megkérdezték a résztvevőket, hogy milyen játékvásárlási modellnek örülnének jobban, ha streamingről van szó, és a válaszadók 74%-a bizony azt preferálna, ha egy egyszeri havi díjért cserébe egy egész könyvtárnyi játékot használhatnának korlátlanul.  20%-nak nem jön be a Netflix-szerű rendszer, ők inkább külön vennék meg az egyes címeket. A válaszolók 5%-a határozott ideig bérelné a játékokat, 1% pedig egyéb megoldásnak örülne.

Egyébként a résztvevők 86%-a úgy gondolja, hogy a felhőalapú játékoknak olcsóbbnak kellene lenniük, mint a dobozos vagy digitálisan letölthető változatoknak, és a többség, pontosabban 75% abban is egyetért, hogy a teljesítménnyel és a látványvilág minőségégével lehetnek a legnagyobb gondok a játékstreaming esetében.

Szerintetek melyik játékvásárlási módszer passzolhat a legjobban a szolgáltatáshoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)