Hirdetés

Nem csak az új konzolok miatt lesz izgalmas november

|

Persze a rivaldafény a PlayStation 5-re és az Xbox Series X-re irányul, de jön még néhány egyéb játék az év a játékipar számára legfontosabb hónapjában.

Hirdetés

Szinte fel sem fogtuk még, de napokra vagyunk attól, hogy kezünkben tarthassuk vadonatúj, bivalyerős konzoljainkat, amik megnyitják a kilencedik konzolgenerációt. Akár a PlayStation 5, akár a Series X mellett döntöttetek, egyaránt élvezhetitek a magasabb felbontást, a gyorsabb képfrissítési sebességet, a ray tracingnek köszönhető csillogást, és az SSD-knek köszönhető villámgyors betöltést. Persze várnunk kell még néhány évet, mire olyan játékok jönnek, amik igazán kihasználják a konzolok erejét, de már a nyitó felhozatalban is van ez-az, amit érdemes lesz kipróbálni.

Hirdetés

A listát most a különleges helyzetre tekintettel a szokásostól eltérően tagoltuk: az első oldalon a multiplatform, PC-s és Switch-exkluzív újdonságokról olvashattok, a másodikon azokról, amik a két konzol közül csak Xbox Series X-re jönnek (a sok, pusztán patchet kapó játékot nem soroltuk fel, itt találjátok a teljes listát), a harmadikon a PlayStation 5-exkluzívokról (melyek közül néhány PC-re is jön),  és persze az utolsó oldalon ott várnak titeket a decemberi megjelenések. Nem lesz nehéz követni, íme:

2020. novemberi videojáték megjelenések - multiplatform és PC

Chicken Police - november 5. - PC, PlayStation 4, Xbox One, (Switch később)

A hónap rögtön egy magyar fejlesztésű játékkal indul, a The Wild Gentlemen visz el minket egy noir kalandra egy olyan világba, ahol antropomorf állatok élnek. A fejlesztők a klasszikus kalandjátékok elemeit a visual novel műfajjal keverték, és egy abszurd humorral felturbózott komor történetet ígérnek. A demó már elérhető a Steamen, azt mindenképp próbáljátok ki!

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered - november 6. és 13. - PlayStation 4, Xbox One, majd Switch

Idén még nem kapunk teljesen új Need for Speedet, viszont a Burnout Paradise Remastered után a Criterion másik versenyjátéka is felújítva tér vissza. A 2010-ben megjelent Hot Pursuit szebb látványt és cross-platform többjátékos módot kapott, igazítottak a játékmeneten és a játékosok által korábban sérelmezett dolgokon, továbbá az új csomag tartalmazza az összes DLC-t is.

XIII Remake - november 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Egy jelentős mértékű halasztás után novemberben érkezik a XIII Remake-je. A klasszikus cel-shaded FPS-ben egy csavaros, az azonos nevű képregény által inspirált történetet ismerhetünk meg, csak sokkal szebb látvány mellett. Többjátékos harcokban ugyancsak részt vehetünk.

DiRT 5 - november 6. és 10. - előbb PC, PlayStation 4, Xbox One, majd Xbox Series X|S és PlayStation 5

Sem a Sony, sem a Microsoft nem szolgáltat saját versenyjátékot új konzoljai mellé, de szerencsére a Codemasters jól időzített, úgyhogy ha Forzával vagy Gran Turismóval nem is, a DiRT 5-tel megnézhetjük, milyen a next-gen versenyzés. A kampány során körbeutazhatjuk a világot, hogy mentorunk, Alex "AJ" Janicek (Troy Baker) támogatásával válogatott off-road versenyekben bizonyítsunk, és változó időjárási körülmények között nyomjuk le a Nolan North által megszólaltatott Bruno Durandot. Osztott képernyős és online multi szintén lesz.

Assassin's Creed Valhalla - november 10. - PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Stadia

2013-ban az Assassin's Creed sorozat máig egyik legjobb része, a Black Flag segített beröffenteni az előző konzolgenerációt, most pedig érkezik a Valhalla, hogy hasonló módon adjon jelentős lökést az újaknak. Ezúttal egy viking, Eivor szerepében léphetünk a britek földjére, hogy területet szerezzünk, mészároljunk, és megmutassuk az angolszászoknak, mit tudnak az északi leányok és legények. Amit eddig láttunk belőle, az alapján gyönyörű, élvezetes, és nagyon hangulatos lesz, talán a széria új csúcsa, de ezt most még nem akarjuk elkiabálni.

Destiny 2: Beyond Light - november 10. és 12. - PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S

Továbbra is kiadó nélkül, saját erejéből viszi előre a Destiny 2-t a Bungie. A Beyond Light kiegészítőben elutazhatunk a Jupiter jeges holdjára, az Europára, szembenézhetünk egy új fenyegetéssel, új subclassokat próbálgathatunk mindhárom karaktertípusnál, friss jutalmakat szerezhetünk, és természetesen ismét hosszú órákat tölthetünk el grindolással. 

FUSER - november 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

A Harmonix sok mindennel foglalkozik a Rock Band 4 mellett, új játékukban pedig DJ-znünk kell: különböző dalok sávjait keverhetjük össze, hogy valami új szülessen. Egyjátékos kampány is van, amiben a közönséget kell lenyűgöznünk, és játszhatunk másokkal együttműködve is.

Planet Coaster - november 10.  - PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S

A haldokló RollerCoaster Tycoon sorozatot páros lábbal tiporta el a Planet Coaster, amit egyébként az Atari szériájának fejlesztői készítettek, de sokkal jobban sikerült, mint bármelyik RCT a közelmúltban - és most a konzolosok is élvezhetik.. Feladatunk egy vidámpark építése és üzemeltetése, vagy épp bukott parkok megmentése - attól függ, melyik módot választjuk. 

Devil May Cry 5: Special Edition - november 10. és 19. - Xbox Series X|S, majd PlayStation 5

A Devil May Cry 5 új konzolokra optimalizált változata szebb, pörgősebb, simábban fut, és teljes mértékben kihasználja a PS5 és a Series X lehetőségeit, egyebek mellett a gyors betöltést és a DualSense adaptív ravaszait. Sajnos azok, akik Series S-t vesznek, nem gyönyörködhetnek a ray tracingben.

The Pathless - november 12. - PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Apple Arcade

Az Annapurna Interactive játékainak nagy rajongói vagyunk, ezért a The Pathlesst is izgatottan várjuk. Egy hátulnézetes akció-kaland lesz, amiben egy vadász szerepében kalandozva kell megtörnünk egy átkot, nyilakat és madárbarátunkat segítségül hívva.

Just Dance 2021 - november 12. - PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

A Ubisoft idén sem hagyja unatkozni a táncos kedvű alkalmi játékosokat, kortól függetlenül lehet új dalokra mozogni. Aki korábban szerette az élményt, tudja, mire számíthat.

Let's Sing 2021 - november 13. - PlayStation 4, Xbox One, Switch

Aki inkább énekelne, a Let's Sing 2021-gyel szórakoztathatja magát és közönségét. 30 népszerű dal található benne, amiket számos különböző módban adhatunk elő, akár egyedül, akár barátainkkal együtt.

Call of Duty: Black Ops Cold War - november 13. - PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X|S

Miután hatalmas sikerrel lehelt új életet az Infinity Ward a Call of Duty sorozat Modern Warfare mellékágába, most a Treyarchon a sor, hogy a Black Ops-szal ugyanezt tegye. A történet az első rész után veszi fel a fonalat, a '80-as évekbe térünk vissza, és Russell Adler CIA-ügynöknek segíthetünk megtalálni egy szovjet kémet, Perseust a hidegháború során. A többjátékos módban korabeli fegyverekkel, változatos helyszíneken küzdhetünk meg egymással, a kooperatív élményre vágyók pedig egy rebootolt zombis kampányban darálhatják az élőholtakat. 

Katamari Damacy Reroll - november 20. - PlayStation 4, Xbox One

Oké, hogy mindent remasterelnek már, de arra, hogy a Katamari Damacy is újraéled, nem számítottunk. PC-re és Switchre 2018-ban jelent meg, most pedig PS4-en és Xbox One-on is görgethetjük majd egyre nagyobb gömbünket, hogy visszacsináljuk, amit a mindenség királya elrontott.

Hyrule Warriors: Age of Calamity - november 20. - Switch

Az Omega Force ismét egy Zelda játékot készít, mely ezúttal a Breath of the Wild előzményeként szolgál. A Dynasty Warriors játékmenetét fogja kombinálni a The Legend of Zelda elemeivel, úgyhogy heves kaszabolásra számíthatunk ismét a válogatott fejtörők mellett.

World of Warcraft: Shadowlands - november 23. - PC

Egy hónapos halasztást követően úgy tűnik, most már tényleg megjelenik a World of Warcraft nyolcadik kiegészítője, ráadásul épp az alapjáték tizenhatodik születésnapján. Sylvanas kavarása miatt megnyílt a túlvilág kapuja, így vadonatúj területekre kalandozhatunk, öt új zónában teljesíthetjük a küldetéseket, és még egy minden alkalommal más, véletlenszerűen generált kihívást nyújtó dungeonben is próbára tehetjük képességeinket. Új testreszabási lehetőségek és egy új kezdőterület is bekerültek, megváltozott a fejlődés módja, és sok-sok izgalom vár még ránk - ha WoW-oztok, vagy épp azon tanakodtok, hogy jó volna visszatérni, mindenképp essetek neki!

Football Manager 2021 - november 24. - PC, Mac, Xbox Series X|S

November végén debütál a Football Manager széria következő része, mely elsősorban olyan újításokat hoz, amiket a korábbi játékosok fognak igazán értékelni. Új gólörömök, taktikai elemek, adatok érkeznek, hogy mindig a legjobb döntéseket hozzuk a bajnoki cím felé vezető úton.

Vigor - november 25. - PlayStation 4

A Bohemia Interactive free-to-play looter shootere eredetileg Xbox One-ra készült, de hamarosan a PlayStation 4-et, valamivel később pedig a PlayStation 5-öt is meghódítja. Célunk a lehető legtovább életben maradni, és menedéket építeni, ami megvéd minket a környezeti viszontagságoktól, de több harcközpontú mód is elérhető.

Folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)