Hirdetés

Obama nem viccelt, tényleg készül a Vasember

|

Pár napja az amerikai elnök viccesen megjegyezte, hogy „azért vagyok most itt, hogy bejelentsem, elkezdtük építeni a Vasembert”. Sokan viccnek hitték, pedig nem az, még idén megjelennek az első prototípusok.

Hirdetés

„Azért vagyok most itt, hogy bejelentsük, elkezdtük építeni a Vasembert. [...] Na jó, nem. Talán. Ez titok.” - hangzik el az alábbi videóban.

Megszoktuk már, hogy Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke néha olyan dolgokat mond vagy tesz, ami miatt az internet népe maximális tiszteletét fejezi ki iránta. Az előadásmódja miatt természetesen mindenki azt hitte, hogy csak viccel, amikor azt mondta, készül a Vasember. Az igazság viszont az, hogy a Pentagon tényleg dolgozik egy páncélzaton, aminek hivatalos neve TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit). Egyelőre sem repülni, sem rakétákat lőni nem lehet vele, de remekül véd a lövedékek és az elektromos áramütés ellen. Könnyű benne mozogni, csak szükség esetén alakul át golyó- és tűzállóvá. A ruhába beépítenek egy kommunikátort, testre szerelt és külső szenzorokat, kijelzőket és éjjellátót. Ha ez még nem tenné elég badass-é, exoskeletont is lehet hozzá csatlakoztatni, így viselője erősebb lesz, gyorsabban tud mozogni.

Az első három prototípus júniusra készül el, ekkor kezdik meg a tesztelést, hogy 2018 augusztusára már bevethető legyen. 56 cég, 16 kormányzati ügynökség, 13 egyetem és 10 nemzeti laboratórium dolgozik azon, hogy a TALOS létrejöjjön.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)