Hirdetés

Összeállt a The Witcher: Blood Origin írócsapata

|

Kilenc rutinos forgatókönyvíró dolgozik majd a Vaják előzménysorozatának szkriptjén.

Hirdetés

Miközben a Covid19 miatt elrendelt forgatási szünet után ismét felpörögtek a Netflix-féle Vaják sorozat második évadának munkálatai, Ríviai Geralt rajongóit egy másik, még meglehetősen képlékeny állapotban lévő produkció is lázban tartja. A júliusban bejelentett The Witcher: Blood Origins előzménysorozat ha minden igaz, a vajákok eredetét ugyanúgy feldolgozza majd, mint a tünde civilizáció fénykorát, mely az emberek beözönlése és a két faj között kirobbant konfliktus miatt alkonyult be.

Hirdetés

Miután Andrzej Sapkowski csupán nagy vonalakban vázolta fel a régmúlt eseményeit, az élőszereplős sorozat alkotóinak szinte semmi sem köti meg a kezét. Igaz, korábban sem törekedtek mindenáron szöveghűségre és a forrásművek maximális tiszteletben tartására, mint azt a Vaják első évada és a novellák közötti eltérések is bizonyítják.

A minap Declan De Barra örömmel kürtölte világgá, hogy hivatalosan megkezdődtek a munkálatok (a forgatás még odébb van persze) és egyúttal bemutatta az írócsapatot is, így vele együtt kilencen szövik majd a cselekmény szálait, valamint teremtenek meg olyan karaktereket, amelyek közül a főszereplő eljátszására állítólag Jason Momoát szemelték ki.

De Barra a Vaják első évadának negyedik epizódját jegyzi forgatókönyvíróként, korábban pedig a Marvel's Iron Fist és a The Originals sorozatok viselték a keze nyomát. Kristen Van Horn a Mistresses, Krypton, Berlin Station, valamint a Snowpiercer több epizódján dolgozott. Aaron Stewart-Ahn a Nicolas Cage főszereplésével bemutatott Mady szkriptjéért felet, míg Alex Meenehan a Bosh és The Man in the High Castle sikeréből vette ki a részét, de nyakig bene van a készülő Moon Knightban is.

Szintén a csapatot erősíti Tania Lothia a Swamp Thing és a Carnival Row írója, továbbá Pooja Gupta, kinek nevét a Married at First Sight: The First Year, Tamra's OC Wedding és a Mary Mary produkciók stáblistáján láthatjuk. Tasha Huo korábban a Women in the Dirt: Landscape Architects Shaping Our World című dokumentumfilmmel szerzett tapasztalatot, Troy Dangerfield  szakmai életrajzában pedig a Castle és a Tokens szerepelnek.

Finoman szólva is eklektikusnak és sokszínűnek tűnik az írógárda, ráadásul néhányunk ezt megelőző munkáit elnézve joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon miért esett pont rájuk a választás. Korai lenne azonban ítéletet mondani a Blood Originről, hiszen még semmit sem láttunk belőle, a konkrétumok pedig elférnek kétszáz karakterben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)