Hirdetés

Az EA hatalmasat kaszál a Preview Pack loot boxokkal

|

Nemrég egy új fajta, igen szokatlan loot box koncepció debütált a FIFA Ultimate Teamben, most pedig kiderült, hogy az EA-nek nagyon is megérte ez a kockázat.

Hirdetés

Az elmúlt pár évben hatalmas vitát robbantott ki a loot boxok kérdése, sokan úgy gondolják, hogy a szerencsejáték nem tartozik a gyerekek számára is elérhető videojátékokba, egyes helyeken pedig egyenesen betiltanák az ilyesfajta mikrotranzakciókat.

Persze a nagy felháborodás ellenére több kiadó kitartott a modell mellett, hiszen a negatív reakciók dacára is remekül keresnek vele, most pedig úgy tűnik, hogy még annál is jobban megéri, mint azt eddig gondolhattuk.

Hirdetés

Valószínűleg az EA is érezhette, hogy hiába a szép bevételek, a közvélemény mellett a jogalkotók is kezd egyre gyanakvóbb pillantásokkal méregetni a loot boxokat (elvégre a céget több országban is beperelték az Ultimate Team miatt), ezért nemrég bemutatták a FIFA Ultimate Team következő újítását, amely a Preview Pack nevet kapta.

Ez alapvetően egy olyan loot box, aminek belenézhetünk a tartalmába, mielőtt ténylegesen fizetünk érte és míg első hallásra úgy tűnhet, hogy ezzel a loot box pont a lényegét veszíti el, Andrew Wilson vezérigazgató elárulta a cég befektetőinek, hogy valójában nagyon is jól működik:

"Láthatóan megnövekedett a költekezők konverziós rátája. A szezon vége felé jártunk, szóval ezeket az adatokat ilyen kontextusban kell értelmezni, de a csapat elkötelezett abban, hogy tovább innováljuk a kínálatunkat és hisszük, hogy még nagyobbra tud növekedni ez az üzletág."

Wilson azt is elárulta a befektetőknek, hogy a Preview Packok fogadtatása nagyon jó volt a játékosok körében, így az eleinte ideiglenesnek szánt ötlet nagy valószínűséggel még jó ideig része marad a FIFA Ultimate teamnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ti mit gondoltok? Szoktatok loot boxokat venni vagy semmilyen formában nem fizetnétek ilyesmiért?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)