Hirdetés

2024 legjobban várt játékai - ezeket pörgetjük jövőre

|

2023 brutális felhozatallal ostromolta a szabadidőnket és a pénzünket, és a következő év sem lesz kíméletes: összeszedtük, hogy milyen általunk is nagyon várt játékok igyekeznek majd fenntartani az idei lendületet.

Hirdetés

Prince of Persia: The Lost Crown

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Montpellier
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Megjelenés: 2024. január 18.

A Prince of Persia oldalnézetes spin-offja már azzal leírta magát sokak szemében, hogy egy teljesen új főhőst vonultat fel, pedig a széria atyjának támogatását is élvezi. Sargont, a The Immortals nevű elit harcosok egyik tagját irányítjuk, akinek szent küldetése, hogy megtalálja és visszahozza az elrabolt Ghassan herceget. Miközben felkutatja Mount Qaf elátkozott városát, mindenféle lénnyel kell megküzdenie kardjait, íját, chakramját és az idő manipulálásának erejét használva. A Rayman játékokat jegyző Ubisoft Montpelliernek van tapasztalata abban, hogyan lehet élvezetes ügyességi és puzzle-részekkel teli játékmenetet összehozni, és a Valiant Hearts: The Great War alapján a történetmeséléssel sincs problémájuk, szóval nagy hiba lenne előre temetni az újdonságukat.

Rise of the Ronin

Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Fejlesztő: Team Ninja
Platform: PlayStation 5
Megjelenés: 2024. március 22.

Ha egy olyan fejlesztőcsapat dolgozik valami új ötleten, mint a képességeit a Dead or Alive, a Ninja Gaiden és a Nioh sorozatokon csiszoló Team Ninja, akkor azonnal felcsillan a szemünk, a Rise of the Ronin ráadásul nem is csak ennyi pozitívummal rendelkezik. A Sony exkluzív játékáról van szó, szóval számíthatunk arra, hogy magas minőséget képvisel, és hogy tovább fokozzuk a hangulatot, egy szamurájos akció-szerepjátékról beszélünk, amely 1863-ba kalauzol el minket, Japán történelmének legnagyobb jelentőséggel bíró forradalmába. A játék révén elmerülhetünk majd a történelmi események inspirálta világban, ahol a katanával és más közelharci fegyverekkel vívott küzdelem találkozik a modern tűzfegyverekkel. A jelentések szerint a Rise of the Ronin állítólag a Ghost of Tsushima, a Dark Souls és az Assassin's Creed keveréke lesz. Elég jól hangzik, nem?

S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chornobyl

Kiadó: GSC Game World
Fejlesztő: GSC Game World
Platform: PC, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2024 eleje

Egy szebb világban már megérkezett volna a S.T.A.L.K.E.R. 2, hiszen a fejlesztést hátráltató ukrán-orosz háború sem létezett volna. A valóságban viszont többek között az említett konfliktus miatt még mindig bizonytalan a Heart of Chornobyl alcímre átkeresztelt folytatás megjelenése, de a GSC Game World tervei szerint az első negyedév során megkaphatjuk a Microsoft egyik legnagyobb 2024-es húzócímének tekinthető, Unreal Engine 5-ös túlélőhorrort. Egy hatalmas zónát fedezhetünk fel tele veszélyes ellenségekkel, halálos anomáliákkal és hatalmas ereklyékkel, miközben Csornobil szíve felé haladva a saját történetünket építjük, különféle döntéseket meghozva. Még édesebbé teszi majd a S.T.A.L.K.E.R. széria visszatérését, hogy a Game Passba már a megjelenés napján bekerül a parás lövölde, szóval az előfizetők azonnal fejest ugorhatnak majd a legújabb borzongásba.

Senua's Saga: Hellblade 2

Kiadó: Xbox Game Studios
Fejlesztő: Ninja Theory
Platform: PC, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2024

Újabb labda, ami a zöldek térfelén pattog. A Ninja Theory a 2017-es Hellblade Senua's Sacrifice folytatásával az egyik legnagyobb ütőkártyát szállíthatja le a Microsoft számára, hiszen a Senua's Saga: Hellblade 2 minden eddig kiadott anyaga azt hangsúlyozta, hogy látvány, atmoszféra, hangok és brutalitás tekintetében is el fogjuk dobni az agyunkat Senua visszatérésén. A hype-ot maga a stúdió is fokozta olyan kijelentésekkel, mint hogy az Unreal Engine 5-tel készülő második rész olyan lesz az első mellett, mint valami indie játék, de a játék fejlesztési szakaszait prezentáló videók láttán hajlamosak vagyunk elhinni, hogy nem túloznak. Az biztos, hogy Senua történetének következő fejezetében a zsarnokság áldozatait megmenteni akaró főhősnőnk felveszi a harcot a kívül és belül is eluralkodó sötétséggel, amit erősen ajánlott lesz fülessel átélni.

Star Wars Outlaws

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Massive Entertainment
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2024

A Star Wars 1313-ból már semmi sem lesz, viszont a Ubisoft idén nyáron bemutatott egy hasonló projektet, amiért ugyanúgy lelkesedhetnek a rajongók. A Star Wars Outlaws egy nyílt világú akciójáték lesz A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér közötti időszakban játszódva. A középpontban egy Kay Vess nevű törvényenkívüli áll, aki cuki állati társával, Nix-szel megpróbál új életet kezdeni. Azért, hogy ezt elérje, a különböző bolygókat járva nem retten vissza harctól, árulástól, lopástól és hasonlóktól sem, aminek köszönhetően gyorsan a galaxis leghírhedtebbjei közé kerül. A The Division játékoknál már bizonyító Snowdrop Engine-nek köszönhetően átélhetjük majd a Star Wars filmszerűségét, miközben a videojátékos közegnek köszönhetően a magunk kedvére is formálhatjuk az eseményeket, ugyanis sok fog múlni azon, hogy milyen döntéseket hozunk meg.   

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Suicide Squad: Kill the Justice League

Kiadó: Warner Bros. Games
Fejlesztő: Rocksteady Studios
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2024. február 2.

Sok Batman-rajongó nem tudta megemészteni, hogy a Rocksteady nem a Batman: Arkham-játékok vonalán ment tovább, hanem megpróbál kilépni a komfortzónájából. Noha ugyanúgy a DC-univerzumban maradt, a fókusz ezúttal a mozikban kétszer is látott, képregényekben pedig már régóta létező Suicide Squadon van, amelynek tagjai életük legdurvább kihívásával néznek szembe: le kell gyűrniük Az Igazság Ligája gonosszá váló hőseit. A koncepció igazán izgalmas történetet rejt magában, viszont mindehhez egy élénk színvilágú, effektekkel teli, levegőben pattogó és gyors iramú zúzda társul, amelyben az Öngyilkos Osztag karaktereivel gyepálhatjuk az ellent akár egyedül is, de alapvetően kooperatív élménynek szánták. Remélhetőleg lesz annyira szórakoztató, mint James Gunn 2021-es filmje, és akkor már nem volt hiábavaló a Rocksteady részéről Arkham hátrahagyása.

Tekken 8

Kiadó: Bandai Namco Entertainment
Fejlesztő: Bandai Namco Studios, Arika
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2024. január 26.

Igazán remek éven vannak túl a verekedős játékok szerelmesei, hiszen olyan nagy múltú szériák bővültek új résszel 2023-ban, mint a Mortal Kombat és a Street Fighter. 2024-ben még egy legendás bunyós franchise visszatér a Tekken 8 képében, amellyel volt lehetőségünk öt órán keresztül játszani, és tapasztalataink szerint többet nyújt majd, mint a sorozat bármely eddigi része. Többek között gördülékeny harcok, az Unreal Engine 5 által biztosított ütős látvány, akarva-akaratlanul is vicces sztorimódok és 32 karakter gondoskodik arról, hogy a Tekken-közösség már az év elején örömmámorban ússzon, de a könnyen tanulható mozdulatoknak köszönhetően az is könnyen rá fog kattanni, akinek semmit nem mondanak a Kazuya Mishima, Jin Kazama és Yoshimitsu nevek. Sok múlik majd az online részen, de az offline alapján a Bandai Namco feladhatja a leckét a riválisoknak.

The Wolf Among Us 2

Kiadó: Telltale Games, Athlon Games
Fejlesztő: Telltale Games, AdHoc Studio
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2024

Reménykedtünk benne, hogy a feltámadt Telltale Games már idén elhozza a kultikus The Wolf Among Us folytatását - amely hat hónappal az első szezon eseményei után, de még a Fables képregények előtt, New Yorkban játszódik -, de nem alakultak jól a dolgok a csapat számára. Év elején derült ki, hogy váltottak Unreal Engine 5-re, ezért több, már elkészített dolgot is újra kell alkotniuk, valamint ősszel leépítések is történtek náluk. Érdemes azonban türelemmel várni a végeredményt, elvégre a főszereplő ismét a dühkezelési problémákkal küzdő Bigby seriff lesz, aki Hófehérkével, a város polgármester-helyettesével próbál rendet tartani. A megjelenésig legalább bőven lesz idő pótolni az elődöt, bár a Telltale vezetője elmondta, hogy az új játék azok számára is tökéletesen érthető és élvezhető lesz, akiknek kimaradt a The Wolf Among us.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Kiadó: Paradox Interactive
Fejlesztő: The Chinese Room
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2024 vége

A fejlesztői pokolban senyvedő projektek listájára bátran felírhatjuk a néhai Troika Games kultikus szerepjátékának, a Vampire: The Masquerade - Bloodlinesnak a folytatását, amely a World of Darkness jogait 2015-ben megszerző Paradox gondozásában készül évek óta. Sokáig kérdéses volt, hogy mi lesz vele, azt sem lehetett mindig tudni, hogy ki fejleszti éppen, de idén szeptember elején a kiadó végre hajlandó volt elárulni róla ezt-azt, ami alapján van okunk örülni. A Bloodlines 2-t ugyanis a Dear Esther, az Amnesia: A Machine for Pigs és az Everbody's Gone to the Rapture játékokról ismert The Chinese Room vette át, akik időközben alaposan átgyúrták az RPG koncepcióját (a főszereplő például már nem egy újonc, hanem egy tapasztalt vérszívó). De így is alig várjuk, hogy felfedezhessük a modern Seattle-t egy a 17. században már javában tevékenykedő vámpírral.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Kiadó: Focus Entertainment
Fejlesztő: Saber Interactive
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Megjelenés: 2024. szeptember 9.

A Focus Entertainment felhozatalának egyik legjobban várt darabja a 2011-es Warhammer 40,000: Space marine folytatása, amelyet a Company of Heroes trilógiát jegyző Relic Entertainment helyett már a Saber Interactive rak össze. A 41. évezredben járva ismételten az űrgárdisták Ultramarines káptalanjába tartozó Titus hadnagy felett vehetjük át az irányítást, akinek ezúttal nem orkok hordáival, hanem tiranidák végeláthatatlan özönével kell szembenéznie. Dolgát könnyíti, hogy akár két másik űrgárdista is csatlakozhat hozzá a kooperatív kampányban, és akkor sincs baj, ha egyetlen pajtásunk sem ér rá, mivel beugrik helyettük az MI. A Space Marine 2-nek az eredeti tervek szerint már meg kellett volna jelennie, de sokkal több idő kell a fejlesztőknek ahhoz, hogy minőségi élményt szállítsanak le az Istencsászár dicsőségére, erre pedig bármeddig hajlandóak vagyunk várni.

Ti mely címekkel terveztek játszani a 2024-es felhozatalból?

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)